Naslovnica Trendi Skova in Skovani za prvi Rapetek v živo

Skova in Skovani za prvi Rapetek v živo

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihodnji petek, 18. junija se ob 20. uri med žive v živo vrača glasbeni projekt Društva Kapa, imenovan Rapetek. V Letni vrt ljubljanske Gala hale prihaja trnovski raper Skova in njegov bend Skovani. Hip-hopovci bodo predstavili svoj premierni album ‘Theatrum’.
Skova in Skovani za prvi Rapetek v živo

Prvi album Skove, ki ga bodo na koncertu v Letnem vrtu Skovani še nadgradili (foto: FB Skova)

Vasja Vipotnik je pisec besedil, freestyler in poet, ki se z rapom ukvarja že od mladih let. Prav tako že vrsto let obiskuje glasbeno sceno Gala hale in očitno se je tam marsičega nalezel. Danes je Vasja umetnik, poznan pod raperskim imenom Skova, ki je pred kratkim skupaj spravil tudi spremljevalni bend Skovani. Poleg je organiziral dobrodelne koncerte, vodil delavnico kreativnega pisanja v ljubljanskem mladinskem centru ‘Ulca’ in še kaj bi se našlo.

»Prvič je nase vidneje opozoril leta 2016 na odmevnem rap battlu ‘Cajt za fajt’ ter kmalu zatem posnel rap kompilacijo Okus metropole. Konec lanskega leta je najprej udaril s skladbo ‘Rap Michelangelo’, ki je postala popevka tedna na Valu 202, zatem pa še s težko pričakovanim prvencem ‘Theatrum’. Okoli rdeče niti gledališča je Skova zajel zadnjih pet let svojega življenja in požel kritiško hvalo. Navdih za družbenokritična besedila črpa iz vsakodnevnega življenja,« o Skovi pravijo z Društva Kapa.

Skova je nato združil talentirane mlade glasbenike iz žanrsko raznovrstnih bendov Kokosy in Kiwi Flash, tako so bili rojeni Skovani. Danes ta 7 članski hip hop bend (s primesmi rocka, jazza, funka in še marsičesa) stavi na udarna besedila in močan vokal. Nedolgo nazaj so Skova in Skovani nastopili na streamu Kina Šiške in tam premierno predstavili album Theatrum, prihodnji petek, 18. junija bodo ob 20. uri v živo nastopili še pred publiko Gale Hale.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.