Naslovnica Slovenija Skoraj milijonček za študentske neprofitne izzive

Skoraj milijonček za študentske neprofitne izzive

Avtor: Spletno Uredništvo

Pred dnevi je Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije objavil Javni razpis “Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem v lokalnem in regionalnem okolju – Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016-2020” za študijsko leto 2017/2018. Skupna vrednost razpoložljivih sredstev za javni razpis, ki so namenjena prijaviteljem (samostojnim visokošolskim zavodom in univerzam) v študijskem letu 2017/2018, je 904.599,28 EUR.

študenti tehnologija

Študentom bo tudi za konec šolskega leta ponovno na voljo lep kupček denarja (foto: flickr.com/Andre Luiten/adelaide.edu.au/ipas)

Predmet javnega razpisa, ki ga delno financirata Evropska unija iz evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZS), je sofinanciranje projektov, ki se bodo izvajali v skupinah od 6 do 10 študentov pod mentorstvom pedagoškega mentorja in strokovnega sodelavca iz lokalnega/regionalnega okolja. V okviru projektov bodo študenti proučevali različne kreativne in inovativne rešitve za izzive negospodarskega in neprofitnega sektorja.

V projekt bodo vključeni študenti različnih študijskih stopenj in smeri, kar bo prispevalo k mreženju študentov različnih disciplin in strok ter strokovnih sodelavcev iz lokalnega/regionalnega okolja. Javni razpis je ciljno usmerjen k okrepljenemu sodelovanju in povezovanju visokošolskega sistema z okoljem (negospodarstvo in neprofitni sektor v lokalnem/regionalnem okolju).

S programom, v katerega bodo vključeni študenti, se bo spodbujalo reševanje aktualnih vprašanj lokalnega in družbenega okolja tudi preko usposabljanja študentov in s svetovanjem za ciljne skupine lokalne skupnosti. Z navedenimi dejavnostmi se bodo posamezniki opremili s kompetencami, potrebnimi za ustvarjanje delovnih mest, ki jim bodo omogočile lažji prehod iz izobraževanja v zaposlitev.

Malce neobičajno je dejstvo, da se razpis objavi šele v zaključnem delu šolskega leta, ko naj bi se študenti posvetili izpitnim obveznostim. Javni razpis je bil za študijsko leto 2016/2017 in za študijsko leto 2017/2018 je bil na primer objavljen marca 2017. Za študijsko leto 2017/2018 je bil šele sedaj objavljen še en javni razpis, s ciljem po nadaljnji krepitvi sodelovanja in povezovanja visokošolskega sistema z negospodarskim in z neprofitnim sektorjem v lokalnem in regionalnem okolju.  

Na javni razpis se lahko prijavijo samostojni visokošolski zavodi in univerze, pri čemer je rok za prijavo od dneva objave javnega razpisa v Uradnem listu RS do vključno 18. maja 2018 do 12. ure. Skupna vrednost razpoložljivih sredstev za javni razpis, ki so namenjena prijaviteljem (samostojnim visokošolskim zavodom in univerzam) v študijskem letu 2017/2018, je 904.599,28 EUR, so sporočili z MIZS.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.