Naslovnica Trendi Šest izbrancev za dvajseti Klubski maraton Radia Študent

Šest izbrancev za dvajseti Klubski maraton Radia Študent

Avtor: Spletno Uredništvo

Posebna žirija Radia Študent je določila skupine, ki se bodo udeležili jubilejnega dvajsetega ‘Klubskega maratona’. Gre za projekt, ko neuveljavljene skupine dobijo priložnost predstaviti dvoje demo posnetke, nato pa najboljšim omogočijo koncertno turnejo in studijsko snemanje.

Šest izbrancev za dvajseti Klubski maraton Radia ŠtudentRadio Študent je v mladih časih obiskala tudi legendarna skupina Motorhead (foto: Arhiv Radia Študent)

 

Klubski maraton Radia Študent, ki letos praznuje dvajseto obletnico delovanja, je skozi vsa ta leta postal prava glasbena institucija. Nobena druga organizacija namreč ne ponuja mladim oziroma neuveljavljenim skupinam toliko medijskega prostora, promocije po vsej državi, nastope na koncertih in studijsko snemanje. Vse to bi bilo za večino sodelujočih nemogoče doseči (vsaj ne brez kakšne izdatne zunanje finančne podpore).

Letos so v žiriji glasbene redakcije Radia Študent izbrali šest skupin in sicer so to po abecedne vrstnem redu ‘Billy Clubs’ (hardcor, Trst), ‘Kavasutra’ (jazz, Goriška), ‘Klinci’ (rap, Metlika), ‘Lelee’ (garažni rock, ?), ‘Spiral Mind’ (elektro rock, Obala) in ‘ɜrma’ (folk, Štajerska). Letošnji izbor je primerno raznovrsten tako glede glasbene, kot tudi glede geografske lokacije skupin.

»Turneja Klubski maraton 2020 bo izbranim letošnjim bendom omogočila koncertne nastope širom Slovenije, radijske nastope v živo, obsežno promocijo med maratonom in po njem ter studijsko snemanje skladb za promocijsko kompilacijo Klubski maraton 2020, ki bo izšla pod okriljem Založbe Radia Študent, v digitalni obliki in na CD-ju,« so pojasnili z Radia Študent.

Tam so sicer letošnje izbrance audio-predstavili v torek, 23. junija, v oddaji ‘100 decibelov‘, spomnili pa so tudi, da je na Soundcloudu objavljena kompilacija s po enim demo posnetkom vsakega od sodelujočih maratoncev:

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.