Naslovnica Trendi Sedaj še nov spletni arhiv demokratičnih procesov

Sedaj še nov spletni arhiv demokratičnih procesov

Avtor: Spletno Uredništvo

RTV Slovenija je državljanom pravkar ponudila novo možnost iskanja različnih vsebin o dogajanju v nacionalnem parlamentu. Od včeraj naprej je namreč na voljo nov spletni portal, ki je namenjen izključno parlamentarnim vsebinam. 

Sedaj še nov spletni arhiv demokratičnih procesovMorda se zaradi novega portala kmalu obetajo tudi pozitivne spremembe v sicer precej enolični programski shemi TV SLO 3 (foto: RTV SLO) 

 

RTV Slovenija je javni servis in po zakonu je dolžna skrbeti za primerno obveščanje javnosti iz slovenskega parlamenta. Čeprav je to doslej izdatno uspešno počela prek televizijskih in radijskih prispevkov, javljanj in prenosov, obvestil na Teletekstu in prek vrste podobnih novic na spletnem portalu Multimedijskega centra (MMC) ter je poleg vsega tega parlamentarnemu dogajanju posvetila kar ves 3 program TV SLO, očitno to ni zadostovalo.

Sedaj je namreč na voljo še nov portal parlamentarnih vsebin, ki vsakomur prek spletnega arhiva omogoča pregled dogajanja v celotnem parlamentu. »RTV Slovenija želi tako gledalcem in gledalkam, ki dogajanje v parlamentu sicer spremljajo v živo ali v posnetkih prek TV SLO 3 ter iščejo vsebine tudi v spletnem arhivu, ponuditi boljšo, bolj pregledno možnost iskanja različnih vsebin v zelo raznolikem dogajanju v nacionalnem parlamentu in s tem prispevati k ozaveščanju o pomembnosti demokratičnih procesov,« pravijo na RTV SLO.

Posnetki dogajanja v parlamentu so bili in še ostajajo del skupnega 4D arhiva, vendar so z novim portalom na voljo tudi samostojno in so lažje dostopni za uporabnika. Parlamentarni portal je v koraku s časom, saj je prilagojen tudi za ogled na različnih mobilnih napravah. »Spletni uporabnik lahko posnetke s klikom razvršča po skupinah, npr. ogleda si lahko samo seje Državnega zbora, ali pa zgolj seje Državnega sveta, delovnih teles, itd.

Večji poudarek je namenjen tudi dodatnim vsebinam – različnim posvetom in javnim razpravam, ki potekajo v Državnem zboru in Državnem svetu,« so še zapisali v sporočilu za javnost RTV SLO. Gledalci pa upajo, da se bo zaradi novega arhiva sprostilo tudi kaj programskega prostora na tretjem programu RTV SLO in da bo ta program vsaj občasno namenjen tudi kakšni komericalni, kulturni,  športni ali razvedrilni vsebini.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.