Naslovnica Šport Zveza in reprezentanca se vneto pripravljata na evropsko prvenstvo

Zveza in reprezentanca se vneto pripravljata na evropsko prvenstvo

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se v Kranjski Gori že tretji teden pripravlja na višek letošnje sezone, ko bo Slovenija prvič so-gostila evropsko prvenstvo. Poleg organizacije reprezentančnih priprav pa se je Odbojkarska zveza Slovenije že lotila tudi vrste posebnih promocij EP. Prva promocijska akcija že teče in je lokalnega značaja, druga, ki bo na vrsti prihodnji teden, pa bo tudi mednarodno obarvana.

 Zveza in reprezentanca se vneto pripravljata na evropsko prvenstvoPrestolnica bo prihodnji teden v znamenju 99 odbojkarskih igrišč (foto:ozs.si)

 

Letošnje evropsko prvenstvo v odbojki za moške se nezadržno približuje in promocija dogodka je v polnem teku. Da bi to pomembno tekmovanje, ki ga bo septembra gostila tudi Ljubljana, približali najmlajšim, je Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) v tem tednu pričela s projektom EuroVolley Tour. V okviru promocijske turneje bo organiziranih kar 18 druženj z otroki v vseh regijah – karavana EuroVolley 2019 bo v sodelovanju z lokalnimi odbojkarskimi klubi obiskala kar 18 osnovnih šol po vsej Sloveniji.

Na vseh dogodkih bodo prisotni sedanji in nekdanji reprezentanti. »V sredo, 5. junija, se nam pridruži s svojo družino in prijatelji in skupaj z nami obeleži prav poseben mejnik – 99 dni do začetka evropskega prvenstva v odbojki za moške! Pridi v središče Ljubljane, na svojevrstno prireditev ’99 igrišč za 99 dni do EuroVolley-ja’,«, pa so naslednjo promocijsko dejavnost napovedali pri OZS. Odmeven dogodek bo potekal na ulicah in trgih Stare Ljubljane, kjer bodo postavili kar 99 mini odbojkarskih igrišč.

“V Evropo pa tudi v svet želimo ponesti sliko odbojkarsko obarvane slovenske prestolnice, z nami bodo kamere in mikrofoni slovenskih televizij. Na dogodek vabimo 198 družin, ki bodo predvidoma med 18.30 in 19. uro izvedle prvi začetni udarec, naslednjih 30 do 45 minut pa bo minilo v čarih odbojkarske igre, brez štetja točk, brez zmag in porazov, samo v znamenju žoge, odbojev in druženja,” so še spročili z OZS. 

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca medtem v Kranjski Gori nadaljuje priprave na vrhunec letošnje sezone, ki jo bodo naši fantje s turnirjem FIVB Challenger Cup začeli 3. julija v Ljubljani. Selektor izbrane vrste, Alberto Giuliani, je z doslej opravljenim zadovoljen. »Prva dva tedna priprav sta potekala zelo, zelo dobro. Večinoma smo se posvečali telesni pripravi igralcev, dodali pa smo tudi vadbo vseh tehničnih elementov igre.

Fantje programu dobro sledijo, zaradi manjših težav s hrbtom, ki jih mora še rešiti, nekoliko zaostaja le Dejan Vinčić. Po mojem mnenju delamo dobro, igralci so zelo motivirani. Naš cilj je, da smo v skoraj polni pripravljenosti že v začetku julija, da bomo lahko dobro nastopili na prvih kvalifikacijah,« je dejal italijanski strateg, ki bo na uradni tekmi Slovenijo prvič vodil na turnirju FIVB Challenger Cup, na katerem si bodo njegovi varovanci skušali priigrati uvrstitev v Ligo narodov,« je pojasnil selektor.

Na OZS so pojasnili še, da v Kranjski Gori izbrana vrsta sicer trenira v polni zasedbi, prejšnji teden se je ekipi priključil še korektor Tonček Štern. Rok Možič se je za nekaj tednov preselil na mivko, saj ga sredi junija čaka nastop na svetovnem prvenstvu do 21 let. Kot zadnji pa bo reprezentančno opremo oblekel Mitja Gasparini, ki se bo po povratku iz Južne Koreje soigralcem predvidoma priključil 6. junija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.