Naslovnica Magazin SEAT že proizvaja električne skuterje

SEAT že proizvaja električne skuterje

Avtor: Spletno Uredništvo

Lani so pri avtomobilski družbi SEAT napovedali lansiranje novega projekta SEAT MÓ. Gre za celotno strategijo urbane mobilnosti s poudarkom na produktih in storitvah s področja mikromobilnosti, katere na primer vključujejo električne skuterje. Ob otvoritvi Casa SEAT v Barceloni pa so že predstavili prvi dve novosti. 

 SEAT že proizvaja električne skuterjeSEAT MÓeScooter 125 kaže usmeritev španskega podjetja v električno mobilnost (foto: seat.com)

 

Španska avtomobilska družba SEAT je pred kratkim v Barceloni odprla poslopje ‘Casa SEAT’ (slov. ‘Hiša SEAT’) in vanjo že vključila svojo novo poslovno enoto za urbano mobilnost. Slednja hitro pridobiva na prepoznavnosti, saj je doslej izključno avtomobilsko podjetje tudi že predstavilo dve novosti na dveh kolesih. Gre za nova skuterja SEAT MÓ eKickScooter 65 in za SEAT MÓ eScooter 125.

Z znamko SEAT MÓ želimo zagotoviti individualno mobilnost za vse, CASA SEAT pa bo središče njenega delovanja. Barcelona bo testni poligon za razvoj rešitev za urbano mobilnost, ki se bodo potem razširile po vsem svetu,” so ob otvoritvi objekta v Barceloni, kjer se je pred  sedemdesetimi leti družba tudi rodila, sporočili s SEAT-a. Casa SEAT se ponaša tudi z odlično lokacijo v srcu velemesta.

SEAT MÓ eScooter 125 je sicer prvo 100-odstotno električno motorno kolo v 70 letih obstoja znamke SEAT in ima tudi poseben model za souporabo. Izbira Barcelone za lokacijo ‘Hiše SEAT’ pa zagotovo ni presenetljiva, saj je prestolnica Katalonije po statističnih podatkih evropsko mesto z največjim številom motornih koles na prebivalca in se ponaša tudi z dolgoletno tradicijo mobilnosti na dveh kolesih.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.