Naslovnica Gospodarstvo Nova železniška povezava z Avstrijo in 770 pilotov za podaljšanje pomola

Nova železniška povezava z Avstrijo in 770 pilotov za podaljšanje pomola

Avtor: Spletno Uredništvo

V Luki Koper d. d. so kljub poletnim vročini še naprej izjemno aktivni. Pravkar so začeli s ključno investicijo za bodočnost – podaljševanjem prvi pomola v pristanišču. Vrednost celotne naložbe znaša 45,6 milijona evrov, le v manjšem delu pa bo sofinancirana iz evropskih sredstev. Poleg tega so pa pred kratkim v Kopru vzpostavili novo redno železniško povezavo z osrednjim zahodno-avstrijskim terminalom.

Nova železniška povezava z Avstrijo in 770 pilotov za podaljšanje pomolaPričetek širitvenih del na prvem pomolu  (foto: Luka Koper FB/Kristjan Stojaković)

 

V Luki Koper d. d. so se ta teden lotili podaljševanja prvega pomola in s tem povezanega urejanja novih površin na obali. Podaljšanje prvega pomola je ključen strateški projekt družbe, ki bo v naslednjih letih pomagal pri ohranitvi primata koprskega pristanišča v segmentu pretovora kontejnerjev v severnem Jadranu. Seveda bo moral biti v predvidenem času zgrajen tudi drugi železniški tir Koper–Divača.

Ker je za učvrstitev podlag za težje novogradnje v neposredni bližini Kopra (staro mestno jedro je bilo še do leta 1945 otok, vse okoli pa je bilo morje, oz. soline), je za večino objektov potrebno pilotiranje – zabijanje velikanskih jeklenih cevi v mehka tla. To pa povzroča močan hrup, udarce in vibracije, zato naj bi 770 ‘pilotov’ tokrat zabijali na za okoliškie prebivalce bolj prijazen način – le dve uri dnevno.

»Dela bodo potekala v skladu z omejitvami okoljevarstvenega soglasja, kar pomeni, da se bo vgradnja jeklenih pilotov izvajala le med delavniki, med 7. in 18. uro, in sicer dve uri dnevno. Projekt podaljšanja prvega pomola zajema izgradnjo operativne obale dolžine 98,5 metra in širine 34,4 metra ter izgradnjo skladiščnih površin na južni strani pomola v velikosti 24.830 m2.

Celotna konstrukcija bo slonela na 770 pilotih, povprečne dolžine 65 metrov, na katerih bodo nameščene betonske plošče,« so sporočili iz Luke Koper. Pojasnili so še da, bo po novem dolžina prvega pomola kar 695 metrov, predvsem pa se bo kapaciteta kontejnerskega terminala povečala na 1,3 milijona kontejnerskih enot (TEU) letno. Vrednost celotne naložbe znaša 45,6 milijona evrov in bo v manjšem delu sofinancirana iz evropskih sredstev v okviru projekta NAPA4CORE. 

Druga novost zadnjih tednov pa je ta, da je avstrijski Operater SETG vzpostavil novi železniški servis med Koprom in kontejnerskim terminalom v Wolfurtu. Ta kraj se nahaja na skrajnem zahodu Avstrije, v bližini mesta Bregenz in v neposredni bližini mej s Švico, Nemčijo oz. Bavarsko ter tudi z Lihtenštajnom. Kontejnerski blok-vlak bo sprva vozil enkrat tedensko, pomemben pa je zato, ker z najbolj zahodno regijo Avstrije pred tem ni bilo neposrednih železniških povezav.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.