Naslovnica Magazin SEAT: nov paradni konj se imenuje Tarraco

SEAT: nov paradni konj se imenuje Tarraco

Avtor: Spletno Uredništvo

Španski proizvajalec avtomobilov SEAT je pred kratkim predstavil svoj zadnji SUV – Tarraco. Le-ta je ime je dobil po mediteranskem mestu Tarragona – zgodovinskem in kulturnem središču z mogočno arhitekturo, a mladostnim in pustolovskim duhom. Ime Tarraco je bilo izbrano z javnim glasovanjem v zaključni fazi projekta #SEATseekingName, v kateri je sodelovalo več kot 140.000 navdušencev.

suv tNov paradni konj SEAT-a SUV Tarraco naj bi bil v predprodaji na voljo šele decembra (foto: seat.si) 

 

Kot so sporočili s SEAT-a, je Tarraco tretji SUV, s katerim podjetje vstopa na trg velikih SUV-jev ter zaokroža modelsko družino, v kateri sta že modela Arona in Ateca. Najnovejše vozilo, ki je bilo oblikovano in razvito v SEAT-ovem centru v Martorellu (Barcelona), proizvajali pa ga bodo v Wolfsburgu (Nemčija), je SEAT-ovo tretje vozilo v produktni ofenzivi SUV‑jev in pooseblja SEAT-ovo oblikovalsko filozofijo za prihodnje modele.

“Tarraco bo podjetju pridobil nove kupce, povečal ugled znamke in pomembno vplival na dobiček, saj ima visoko dodano vrednost. Postal bo novi paradni model znamke. Novi Tarraco se umešča na čelo SEAT-ove družine SUV-jev ter kot veliki brat modelov Ateca in Arona povezuje najsodobnejše tehnologije, dinamične krmilne lastnosti, funkcionalnost in eleganten, napreden dizajn. Tarraco v sebi združuje veliko prednosti svoje velikosti in se zato lahko sooča z vsemi elementi sodobnega življenja,” pravijo pri SEAT-u. 

 Novi SUV ima ključne lastnosti vseh modelov v paleti znamke SEAT, zasnovan pa je za voznike, ki potrebujejo uporabno vozilo s 5 ali 7 sedeži in funkcionalnost višjega položaja sedenja, pri čemer jim videz vozila veliko pomeni. To ravnovesje lastnosti odlikuje oba razpoložljiva paketa opreme, Style in Xcellence. Ker trg SUV-jev še vedno raste, bo Tarraco, ko bo predstavljen v začetku leta 2019, igral ključno vlogo za SEAT, saj bo prispeval k utrditvi položaja znamke in nadaljnji rasti prodaje. 

Sicer prodaja vozil družbe že sedaj vztrajno raste. Med januarjem in avgustom je SEAT po vsem svetu prodal 383.900 vozil, kar je 21,9 % več kot v istem obdobju leta 2017. “Za SEAT je to obdobje največje produktne ofenzive v zadnjem času. Predstavitev modela SEAT Tarraco, našega prvega velikega SUV-ja, je del naše 3,3-milijardne investicije med letoma 2015 in 2019 v prihodnost podjetja in našo paleto vozil,” je poveda Luca de Meo, pred­sednik SEAT-a.

Vožnja s Tarracom poteka gladko zaradi zmogljivosti, učinkovitosti in zanesljivosti pogonskega sistema. Vsi motorji so opremljeni z direktnim vbrizgavanjem, turbopolnilnikom in tehnologijo start-stop ter nudijo razpon moči od 110 kW (150 KM) do 140 kW (190 KM). Na voljo bosta dva bencinska motorja: 1,5-litrski 4-valjni motor TSI, ki razvije moč 110 kW (150 KM) in je kombiniran s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom na sprednji kolesi, ter 2,0-litrski motor, ki razvije moč 140 kW (190 KM) in je kombiniran s 7-stopenjskim menjalni­kom DSG in štirikolesnim pogonom 4Drive.

Prav tako bosta na voljo dva dizelska motorja, oba 2,0-litrska TDI z močjo 110 kW (150 KM) oz. 140 kW (190 KM). Različico s 110 kW (150 KM) bo mogoče kombinirati s pogonom na sprednji kolesi in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali s 7‑stopenjskim menjalnikom DSG in pogonom 4Drive. Močnejši dizelski motor bo na voljo le s pogonom 4Drive in 7-stopenjskim menjalnikom DSG. Pozneje bodo za SEAT Tarraco v ponudbo vključili tudi alternativne pogonske tehnologije.

“SEAT Tarraco je funkcionalna in prilagodljiva mojstrovina, saj se ponaša s prostornostjo in prilagodljivostjo, ki ju stranke pričakujejo od velikega SUV-ja. Je najbolj športno vozilo v segmentu z vidika dizajna in tudi zaradi dinamičnega uravnavanja podvozja, ki se prilagaja vašim potrebam pri vožnji,” je pojasnil dr. Matthias Rabe, ki je kot član uprave družbe SEAT odgovoren za raziskave in razvoj.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.