Naslovnica Magazin SEAT bo z e-Scooterjem vstopil med izdelovalce motornih koles

SEAT bo z e-Scooterjem vstopil med izdelovalce motornih koles

Avtor: Spletno Uredništvo

 Avtomobilska družba SEAT je oznanila, da se bo kmalu pojavila na trgu motornih koles in sicer bo prvi korak v to novo smer predstavitev konceptnega eScooterja. S to potezo bo špansko podjetje postalo prva evropska avtomobilska znamka, ki bo prodajala svoje popolnoma električno motorno kolo. 

SEAT bo z e Scooterjem vstopil med izdelavalce motornih kolesUradna predstavitev novega SEAT-ovega konceptnega eScooterja bo 19. novembra v Barceloni na svetovnem kongresu Smart City Expo, zato so doslej razkrili le manjši del zadka novega vozila (foto: seat.si).

 

Novi konceptni eScooter predstavlja del SEAT-ove nove strategije urbane mobilnosti, ki se osredotoča na zagotavljanje trajnostnih rešitev za mesta. Družba že nudi storitve za souporabo vozil prek podjetja Respiro, poleg tega pa prodaja skiro SEAT eXS KickScooter s tehnologijo Segway, ki je prek zagonskega podjetja UFO na voljo tudi za souporabo. Poleg tega je SEAT pred kratkim predstavil konceptni model SEAT Minimó.

Gre za popolnoma električno vozilo, katero združuje najboljše lastnosti avtomobila in motornega kolesa ter je zasnovano tako, da se prilagaja mobilnostnim platformam, ki bodo oblikovale prihodnost mestne vožnje. Na prvi pogled se model SEAT Minimó zdi kot nekakšen križanec med vozilom znamke SMART in motociklom. Sicer nova usmeritev SEAT-a za poznavalce ni preveč presenetljiva, saj je na zadnjem svetovnem kongresu mobilnih komunikacij podjetje oznanilo, da bo postalo gonilna sila strategije mikromobilnosti celotnega koncerna Volkswagen.

»Zaradi neprestane rasti velemest je eden od glavnih izzivov ta, da bi dosegli učinkovito mobilnost. Danes potrjujemo lansiranje prvega eScooterja v zgodovini znamke in s tem stopamo korak dlje na področju naše strategije urbane mikromobilnosti,« je pojasnil predsednik uprave družbe SEAT Luca de Meo. SEAT-ov eScooter bo uradno prvič predstavljen javnosti 19. novembra na svetovnem kongresu Smart City Expo v Barceloni.

Izbira lokacije prav tako ni presenetljiva, saj je Barcelona je evropsko mesto z največjim številom motornih koles na prebivalca in z dolgoletno tradicijo mobilnosti na dveh kolesih. Zaradi vsega tega bo SEAT koncept e-mobilnosti razvijal v sodelovanju z barcelonskim proizvajalcem električnih motornih koles ‘Silence’.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.