Naslovnica Trendi Šarmantni prevarant Belmondo in štiri majske avanture

Šarmantni prevarant Belmondo in štiri majske avanture

Avtor: Spletno Uredništvo

Televizijski kanal AMC, ki je v celoti namenjen filmom, se je odločil, da bo majske sredine večere posvetil enemu najbolj slavnih francoskih igralcev Jean-Paulu Belmondu. Hudomušni Belmodo je blestel v številnih filmih, pa čeprav so bili nekateri ‘odštekani po francosko’.

Šarmantni prevarant Belmondo in štiri majske avantureRdeča nit sredinih večerov v maju bodo triki, prevare in komični vložki JPB-ja (foto: AMC/IPPR).

 

Jean-Paul Belmondo je poleg Alaina Delona najbolj znan moški predstavnik francoskega filma. Kariero je začel na gledaliških odrih in v prvih filmskih komedijah že v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Od komedij je skozi leta prešel na bolj resne filmske žanre, predvsem na akcijske in ljubezenske filme ter postal tudi producent. Šarmantni Francoz italijanskih korenin pa je bil vseskozi zelo popularen med ženskami.

»Na kanalu AMC boste vsako sredo v maju lahko uživali v hudomušnih filmskih vlogah, ki jih je Belmondo ustvaril v zgodnjih osemdesetih letih. Prvo majsko sredo (6. maja), bomo tako v filmu ‘Vesele praznike’ (Happy Easter) lahko spremljali zgodbo o Stephanu, velikem zapeljivcu, ki se nazadnje ujame v mrežo svojih laži. Kako se izogniti ločitvi, ko te žena zaloti z mlado ljubico,« se sprašujejo celo v napovedniku filma.

13. maja bo nato na kanalu AMC sporedu komedija o mednarodni kriminalni aferi z naslovom ‘Prevarant v Benetkah’ (Guignolo), 20. maja pa bo sledila vojaško obarvana komedija ‘Mrhovinarji’ (The Vultures) – ko se francoski vojaki borijo za ‘osvoboditev’ zlata v zapuščeni banki. Serijo bo 27. maja francosko-kanadska kriminalna komedija ‘Rop’ (Hold-up), v kateri poleg Belmonda igrata tudi kasnejša zvezdnica serije ‘Seks v mestu’ Kim Catrall ter znani francoski igralec Guy Marchand.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.