Naslovnica Magazin Samsung stavi na umetno inteligenco in ostale najsodobnejše tehnologije

Samsung stavi na umetno inteligenco in ostale najsodobnejše tehnologije

Avtor: Spletno Uredništvo

Podjetje Samsung Electronics Co., Ltd. je na pravkar končanem sejmu CES v LAs Vegasu najavilo, kako bodo vodilni položaj in naložbe podjetja v tehnologije AI, IoT ter 5G služili kot gradnik vizije povezanega življenja. Podjetje je hkrati predstavilo svoje prihajajoče platforme robotike, ki jih poganja umetna inteligenca in jih je mogoče uporabiti za upravljanje vsakodnevnih dejavnosti, kot je pomoč starejši populaciji pri samostojnem upravljanju svojega zdravja.

Samsung 2Konferenca za novinarje predsednika uprave Samsunga in oddelka elektronike za potrošnike v Las Vegasu H.S. Kima (foto: samsung.si)

 

Filozofijo povezanega življenja Samsung vzdržuje z inteligenco stvari – IoT, 5G in AI, ki v napravah delujejo povezano in s tem ustvarjajo brezhibne uporabniške izkušnje. Na novinarski konferenci CES 2019 v Las Vegasu je družba pojasnila, kako delo na ključnih tehnologijah omogoča inovacije v celotni portfelj izdelkov. Od poenotenja aplikacije SmartThings in uvedbe oblaka SmartThings se je omenjeni ekosistem znatno povečal.

Število registriranih uporabnikov je naraslo za 220 odstotkov, namestitev aplikacije pa se je povečala za 61 odstotkov. Število partnerjev, ki sodelujejo v ekosistemu, je prav tako zraslo za 44 odstotkov. Danes lahko potrošniki uživajo v izkušnjah SmartThings na napravah vrhunskih svetovnih znamk, kot so Amazon, Google, Bose, Sylvania in Plume. Samsung je okrepil svoje vodstvo na področju telekomunikacij in s tem naredil velike korake pri omogočanju 5G povezovanja.

Samsung je glavni imetnik patenta ETSI, ki je od novembra 2018 registriral že več kot 2.000 5G patentov. Hkrati pa je prvo podjetje na svetu, ki je za komercialno opremo 5G prejelo odobritev FCC. Družba je komercializirala domače in mobilne 5G mreže z glavnimi ameriškimi operaterji in vsemi tremi korejskimi mobilnimi operaterji, z dodatnimi poskusi v Evropi in Aziji.

Samsung bo moč 5G predal v roke potrošnikov s 5G pametnim telefonom, ki na police prihaja v prvi polovici leta 2019. V družbi Samsung menijo, da je umetna inteligenca nadvse uporabna, saj pomaga poenostaviti kompleksen svet. V ta namen je družba ustanovila sedem centrov za globalno AI, kjer v svoje izdelke in storitve spretno dodajajo edinstvene tehnologije.

Da bi zagotovili sodelovanje z najboljšimi in najsvetlejšimi na tem področju, sta Samsung NEXT in Samsung strateški ter inovacijski center (SSIC) v zadnjih petih letih investirala v več kot 20 start-up podjetij, povezanih z AI. Storitev Bixby je bila ustanovljena za namene pametnejšega načina uporabe Galaxy telefonov. Danes pa se razvija v prilagodljivo in odprto platforme AI, ki bo podpirala vse več naprav.

Podjetje je napovedalo, da bo inteligenca Bixby vključena v njihove prihajajoče QLED in premium televizorje ter pametne naprave, kot so hladilniki, pomivalci, klimatske in mobilne naprave, AI zvočniki itd. Bixby se širi tudi na novo platformo Digitalna kabina in robotika (Digital Cockpit and robotics). Uber, Ticketmaster in drugi že uporabljajo Bixby, da bi svoje storitve naredili inteligentnejše.

Samsung je nedavno udi objavil, da je odslej njihov partner tudi iHeartRadio. Bixby bo rasel še naprej, ko se bo še več partnerjev, kot na primer Google, pridružilo ekosistemu. Samsung je hkrati razkril svojo osnovno filozofijo umetne inteligence: poštenost, odgovornost in preglednost. Zaradi napredka AI tehnologije je Samsung zavezan k zagotavljanju vključitve gradnikov algoritmov ter zaščiti informacij o uporabnikih in zasebnosti.

Za potrošnike je namreč pomembno, da razumejo, kako oziroma kaj podjetje z njihovimi podatki počne. Samsung je v Las Vegasu predstavil tudi inovacije, ki poenostavljajo vsakodnevne naloge ter uporabnikom ponujajo bolj osebno in edinstveno doživetje.  Tako so razkazali 249 cm QLED 8K (največji do sedaj) in dopolnili svojo linijo 2019 s 163 cm, 189 cm, 205 cm in 212.5 cm modeli.

Linija 2019 8K z vgrajenim procesorjem Quantum Processor 8K zagotavlja najboljšo kakovost slike QLED, dizajna in pametnih funkcij doslej in vse to v osupljivi ločljivosti 8K. Ne glede na to, ali gledalec gleda vsebino preko pretočnih vsebin, set-top box, HDMI, USB ali celo zrcaljenjem mobilnega zaslona, lahko Samsung tehnologija na osnovi umetne inteligence prepozna in izboljša vse vsebine, ne glede na izvorno ločljivost, na skoraj neokrnjeno kakovost 8K.

To je najpametnejši in najmočnejši Samsung televizor. V letu 2019 Samsung Smart TV ponuja več načinov za iskanje vsebine in večjo združljivost s povezanimi napravami doslej. Z izboljšanim algoritmom AI, ki uporablja uporabniške naročniške storitve, najljubšo vsebino in navade gledanja televizije, Universal Guide uporabnikomolajša iskanje najprimernejše oddaje za ogled.

Uporabniki imajo tudi več možnosti kot kadarkoli doslej, da hitro in preprosto najdejo ter nadzorujejo svojo najljubšo vsebino s svojim glasom in z uporabo nove tehnologije Bixby ter AI daljinskega upravljalnika. Amazon Echo in Google Home pa dodatno omogočata še več načinov nadzora nad Samsung televizorji. Za še več zabave, vrednosti in odprte funkcionalnosti platforme bodo na modelih Samsung Smart TV ponudili podporo za iTunes Movies, TV Shows ter Apple AirPlay 2.

Podpora Samsung Smart TV 2018 bo na voljo preko posodobitve že vgrajene programske opreme. Prvič v industriji se bo tako nova aplikacija iTunes Movies in TV Shows predstavila zgolj na Samsung pametnih televizorjih v več kot 100 državah. Podpora AirPlay 2 bo že od spomladi letos predvidoma na voljo na Samsung Smart TV v 190 državah po vsem svetu. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.