Naslovnica Trendi Clint Eastwood bo tokrat švercal drogo za mehiški kartel

Clint Eastwood bo tokrat švercal drogo za mehiški kartel

Avtor: Spletno Uredništvo

Jutri v slovenska kina vstopa film Tihotapec, ki je nastal po resnični zgodbi. Gre za dramo, ki jo je režiral in v nej tudi zaigral legendarni Clint Eastwood. Ob zvezdnikih Bradleyju Cooperju, Laurenceu Fishburnu, Michaelu Peñi, Dianne Wiest in Andyju Garcii pa v fimu igrajo še Clintova hči Alison Eastwood, Taissa Farmiga, Ignacio Serricchio, Loren Dean in Eugene Cordero. 

Scenarij filma je nastal na podlagi članka v reviji The New York Times Magazine Sama Dolnicka z naslovom ‘The Sinaloa Cartel’s 90-Year-Old Drug Mule’ ali po slovensko 90-letni švercer droge kartela Sinaloa (foto: Blitz Slovenija).

 

V filmu Tihotapec Clint Eastwood igral lik Earla Stonea, možakarja brez prebite pare v svojih osemdesetih. Sam je in tik pred tem, da mu banka zaseže podjetje, ko dobi ponudbo za službo, za katero mora zgolj znati voziti avto. Zveni enostavno – le da Earl ne ve, da je sprejel delo kurirja za droge mehiškega kartela. Odlično mu gre; tako odlično, da mu povečajo obseg tovora in mu dodelijo neposrednega nadrejenega.

A ta ni edini, ki skrbno pazi na Earla; skrivnosten novi tihotapec pade v oko tudi ambicioznemu agentu Agencije za boj proti drogam Colinu Batesu (Bradley Cooper). Čeprav Earl nima več težav z denarjem, se nadenj zgrne preteklost in vprašanje je, ali bo uspel popraviti vse pretekle napake, preden ga v primež dobi roka pravica ali pa silaki kartela.

“Družina je najpomembnejša. Ne stori tega, kar sem naredil jaz. Posel sem postavil pred svojo družino. Mislil sem, da se je pomembnejše izkazati v svetu, kot biti navadna zguba v svojem domu,” pravi švercer Earl Stone. Tihotapcem se oskarjevec Eastwood po kritiško priznanem Gran Torinu iz leta 2009 prvič spet postavlja na obe strani kamere. Cooper pa je nedavno za sodelovanje z Eastwoodom v Ostrostrelcu prejel nekaj nominacij za Oskarja. 

Alison Eastwood, ki ob svojem očetu Clintu tudi igra njegovo hči v filmu, je za Variety povedala, da je bila ob prejetju vloge izredno šokirana, saj je svojo igralsko kariero že zaključila. “Bolj kot sem razmišljala, bolj sem se zavedala priložnosti, da ob svojem očetu ne samo zaigram vloge ampak z njim preživim tudi nekaj kvalitetnega časa,” pa je dejala Alison. Clint Eastwood ima sicer že 88 let, zato bo to najbrž en od njegovih zadnjih filmov.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.