Naslovnica Trendi S februarjem se pričenja nova sezona kviza Vem

S februarjem se pričenja nova sezona kviza Vem

Avtor: Spletno Uredništvo

S prihodom meseca februarja se bo prihodnji ponedeljek na TV SLO 1 pričela nova sezona priljubljenega kviza ‘Vem!’. Kviz bo na sporedu od ponedeljka do petka ob 18.20 na TV SLO 1, tudi v novi sezoni pa bodo lahko gledalci od doma sodelovali v posebni nagradni igri.

S februarjem se pričenja nova sezona kviza Vem

Voditelja kviza Anže Zevnik in Aljoša Ternovšek (foto: Adrian Pregelj)

 

S Službe za komuniciranje RTV Slovenija (SOJ RTV SLO) so najprej spomnili, da je kviz ‘Vem!’ namenjen splošnem znanju, oblikovan je kot moderna in dinamična oblika polurne TV zabave za vse starosti. Sicer kviz poteka tako, da sodelujoči odgovarjajo na enostavna vprašanja, pravilni odgovori pa dajejo črke, ki se nato izpišejo v posebni križanki. Tekmovalci morajo za tem rešiti gesla v tej skrivnostni križanki.

»Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih pet črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, se nagrada poveča, finalist pa dobi vstopnico za naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema,« so pojasnili z TV Slovenija. Nova sezona kviza bo na prgramu od ponedeljka do petka ob 18.20 na TV SLO 1.

Sicer je kviz na programu TV SLO prisoten že 6 let in v tem času je postal en izmed najbolj priljubljenih šovov pri nas. O tem pričajo tudi podatki o gledanosti. Lani je bil tako kviz v svojem terminu v povprečju najbolje gledana oddaja na vseh TV programih, zabeležil pa je tudi najvišjo povprečno gledanost in delež gledalcev od starta predvajanja v letu 2015. Od začetka predvajanja do danes so posneli nekaj več kot 880 oddaj, sodelovalo je okrog 1400 tekmovalcev, razdeljenih pa je bilo za vsaj četrt milijona evrov nagrad.

Z novo serijo dodaj se vrača tudi nagradna igra za gledalce. »Spremljati bo treba oddajo, v kateri bodo zastavili nagradno vprašanje, in si zapomniti številko, za katero bo napisana pravilna črka.Na spletni strani www.kviz-vem.si boste po koncu oddaje označili pravilni odgovor. Izmed vseh, ki boste označili številko pravilnega odgovora, bodo izžrebali srečneža, ki bo prejel 40 evrov v Eurospinovih bonih. Sodelovanje v nagradni igri je brezplačno, odgovore pa bodo sprejemali po vsaki oddaji do 20. ure,« so še pojasnili s TV Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.