Naslovnica Trendi Rumi in kapitan prvič tudi na radiu

Rumi in kapitan prvič tudi na radiu

Avtor: Spletno Uredništvo
V nedeljo, 2. maja, bo ob že 8.05 na Prvem programu Radia Slovenija na vrsti posebna premiera. Gre za prvo predvajanje pustolovske radijske igre ‘Rumi in kapitan’, ki je nastala po knjigi Saše Pavček.
Studio Prvega programa Radia Slovenija (foto: Yerpo/sl.wikipedia.org)

Prvi program Radia Slovenija nedeljska jutra posveča otrokom in tokrat je zanje pripravil veliko novost. V nedeljo, 2. maja, bo ob že ob 8. uri in 5 minut na sporedu premiera pustolovske radijske igre po knjigi Saše Pavček ‘Rumi in kapitan’. Pisateljica je originalno knjižno besedilo priredila za radijske valove in tako zagotovila, da zgodba tudi v radijski verziji ostane povsem enaka.

Sicer je Rumi psička, ki je hkrati prijazna, pogumna, razumevajoča in inteligentna. Rumi pluje po svetu s kapitanom Adrijanom, ki je že v letih in je tudi zato malce bolj siten, trmast in len. Avtorica knjige in oddaje Saša Pavček pa je obenem igralka in pesnica, ki želi s sodobno zgodbo otrokom poudariti pomen pozitivnih vrednost, ko so sočutje, razumevanja in spoštovanje vseh drugih bitij, tudi tistih precej drugačnih.

»Psička Rumi – junakinja današnjega časa – zmore rešiti življenja vojnih žrtev, očistiti Zemljo in širiti ljubezen. Rumi je tudi nosilka važnega sporočila za deklice, da niso šibke in nemočne, marveč, da se lahko z voljo in vztrajanjem naučijo mnogih veščin. S pametjo in ljubečo naklonjenostjo pozitivno delujejo na ljudi, ki bi lahko bili nasilni. Predvsem pa, da nikoli ne izgubijo vere vase in samospoštovanja,« razkriva napovednik radijske premiere.

Rumi je tako nekakšna super-junakinja modernega časa, ki je hkrati inspiracija za otroke in pa tudi za odrasle. Vlogo psičke Rumi je v radijski igri prevzela Patrizia Jurinčič Finžgar, kapitana igra Janez Škof, galeb izvidnik je Uroš Smolej, maček Juzdahir Klemen Slakonja, poglavar piratov Primož Pirnat, mačka Aba pa kar avtorica Saša Pavček sama. Po knjigi so sicer že uprizorili tudi gledališko igro.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.