Naslovnica Trendi RTV SLO prek spleta po vsej EU in dokumentarec Slovenec po izbiri

RTV SLO prek spleta po vsej EU in dokumentarec Slovenec po izbiri

Avtor: Spletno Uredništvo

Z RTV Slovenija so ta teden poskrbeli za dve novosti. Prvi je dokumentarni film Slovenec po izbiri, druga pa je možnost gledanja programov RTV Slovenija po vsej Evropi.

RTV SLO prek spleta po vsej EU in dokumentarec Slovenec po izbiriOdslej bodo registirani uporabniki, ki redno plačujejo prispevke, lahko gledali tudi vsebine, ki so bile do zdaj geografsko omejene (foto: Arhiv RTV SLO)

 

Televizija Slovenija bo v torek, 26. novembra premierno predstavila dokumentarni film z naslovom ‘Slovenec po izbiri’. Gre za zgodbo o sedmih ljudeh, ki so  daleč nazaj zapustili svoje prvotne domovine in na novo zaživeli v Sloveniji, kjer so si  s časom ustvarili družine in nov dom. Natančneje, sedmih posameznikov in posameznic, ki so v okviru politike neuvrščenih zapustili svojo prvotno domovino in se preselili v takratno Jugoslavijo, oziroma v Slovenijo. Večina jih je najprej prišla študirat, potem pa so si pri nas ustvarili družine in kariere ter zaživeli novo življenje. Kot veliko prebivalcev Slovenije so bili tudi oni so bili nekoč migranti, danes pa so običajni državljani. 

»V osebnih izpovedih razkrivajo svoje izkušnje in spomine na čas od prihoda do danes. Razmišljajo o svojih srečevanjih z novim in drugačnim, poudarijo raznolika razumevanja sebe ter se sprašujejo o svoji pripadnosti prvotni in novi domovini. Njihova stališča so zaznamovana s pogledi iz različnih kultur, ki se prepletajo v bogatem doživljajskem svetu. Ob njihovi odločnosti, vztrajnosti in pogumu se nam zastavlja ključno vprašanje današnjega časa: ali lahko občutimo globino izkustva človeka, ki si zmore s svojimi prizadevanji v novem okolju ustvariti dom,« so zapisali v sporočilu za javnost RTV SLO.

Druga novost tedna na RTV SLO pa je ta, da lahko registrirani uporabniki spletnega mesta rtvslo.si aktivirajo novo storitev, ki omogoča spremljanje vseh TV-programov in vsebin v živo ali v spletnem arhivu kjer koli v EU. RTV SLO je doslej registriranim spletnim uporabnikom omogočala oglede tujih dokumentarnih oddaj, filmov, nadaljevank, risank in drugih vsebin. Tem izbranim informativnim vsebinam so tudi na spletu dodali zvočne podnapise in zvočne opise, uporabnikom pa so na voljo tudi novi tematski portali – televizijski portal, parlamentarni portal in portal z vsemi podkasti, ki nastajajo na RTV Slovenija. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.