Naslovnica Trendi Romano Nervoso in spaghetti rock v izolskem Hangarju ter v Gala Hali

Romano Nervoso in spaghetti rock v izolskem Hangarju ter v Gala Hali

Avtor: Spletno Uredništvo

V nedeljo 8. marca v izolski Hangar in nato v četrtek, 26. marca ljubljansko Gala Halo prihaja zanimiva glasbena kombinacija, imenovana ROMANO NERVOSO. Nervozni Roman je italijansko-belgijski bend, ki je še najbližje punkrocku, a s številnimi raznovrstnimi in glamuroznimi dodatki.

Romano Nervoso in spaghetti rock v izolskem Hangarju ter v Gala HaliRomano Nervoso je bend, ki je očitno izumil spaghetti rock (foto FB Romano Nervoso)

 

Skupina Romano Nervoso (ali po slovensko Nervozni Roman) prihaja v Slovenijo iz rodne Belgije, sestavljena pa je iz italijanskih in belgijskih članov. Frontman Romano je seveda italijanskega porekla, zase pa trdi, da je kralj spaghetti rocka. Sicer skupina malce spominja na italijanske punk legende Punkreas, a je glasba Romana nervosa manj ostra in precej bližje klasičnemu rocku ali celo rokerolu.

»Predstavljajte si zlate čase rokenrola na čelu s T-Rex in AC/DC, temu dodajte dozo bleščic New York Dolls in ščepec energije zgodnjega punka, gratinirajte z italijanskim sirom, ruknite v pečico na 220 in voilà, Romano Nervoso, koncertna poslastica prvinske energije je pripravljena,« se strinjajo v napovedniku društva Kapa, kjer so na precej podobni valovni dolžini, vsaj glede umestitve glasbe Romana Nervosa znotraj klišejev glasbenih žanrov. 

Romano Nervoso so doslej izdali tri studijske albume, poimenovane Italian Stallions (2012), Romano Nervoso Presents Born To Boogie (2014) in I Don’t Trust Anybody Who Doesn’t Like Rock’n’roll (2018), ravno marca pa izdajo novega z naslovom The Return of the Rocking Dead na založbi Mottow Soundz. Kot predskupina so nastopali z bendi The Sonics, King Khan & The Shrines, Triggerfinger, Johnny Hallyday.

Nedavno je skupina izdala tudi singl Wild Boy, na katerem gosti tudi kanadskega princa modernega rokenrola Danka Jonesa. Že v nedeljo, 8. marca bo Romano dvignil utrip v izolskem Hangarju, v četrtek, 26. marca pa še v Gala Hali.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.