Naslovnica Slovenija V Portorožu bodo izučili nove lokalne turistične vodiče

V Portorožu bodo izučili nove lokalne turistične vodiče

Avtor: Spletno Uredništvo

Sredi meseca bo potekal že 15. tečaj za lokalnega turističnega vodnika na območju občin Piran, Izola, Koper in Ankaran. Organizator tečaja je Turistično združenje Portorož, uspešno opravljen izpit pa je temelj za pridobitev statusa lokalnega turističnega vodnika na območju štirih istrskih občin.

V Portorožu bodo izučili nove lokalne turistične vodičeTečaj za lokalne turistične vodnike bo potekal od 12. do 15. marca v ‘biseru slovenskega turizma’ – Portorožu (foto: SJ)

 

Kot so sporočili s Turističnega združenja Portorož (TZP), bo teoretični del tečaja 12. in 13. marca gostila zgradba KS Portorož. Najprej bo govora o predstavitvah Kopra, Portoroža, Pirana, Izole in Ankarana. Nato bodo na vrsti predstavitve osnov vodenja turistov, od etičnega kodeksa in vodniškega obnašanja, nastopanja v javnosti, interpretativnega vodenja, pa vse do posebnih tehnik vodenja za različne turistične tržne segmente.

V drugem sklopu tečaja bodo prisotnim predavali o istrski gastronomiji, kulturni in naravni dediščini, turističnih produktih slovenske Istre, o vse bolj popularnem kolesarskem turizmu in tudi o načinih vodenja enodnevnih izletov za goste potniških križark. »Predavali bodo različni strokovnjaki, med njimi predavatelji s Fakultete za turistične študije – Turistica, izkušeni turistični vodniki, predstavniki potovalnih agencij, muzejev in krajinskih parkov.

V soboto, 14. marca, se bodo udeleženci podali na terenske vaje v Piran, zadnji dan tečaja, 15. marca, pa bo organizirana praktična simulacija vodenja v avtobusu na celodnevnem izletu po obalnih mestih in zaledju slovenske Istre,« so pojasnili s TZP.  Prav prek podobne praktične simulacije vodenja turistov bo potem 29. marca na vrsti še preizkus znanja za udeležence tečaja. 

Kdor bo uspešno opravil izpit, bo prejel izkaznico lokalnega turističnega vodnika na območju štirih istrskih občin Ankaran, Koper, Izola in Piran, vpisan pa bo tudi v register turističnih vodnikov slovenske Istre.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.