Naslovnica Magazin Rezervacije novega VW modela ID.3 1ST so že pošle

Rezervacije novega VW modela ID.3 1ST so že pošle

Avtor: Spletno Uredništvo

Avtomobilski gigant Volkswagen je na začetku maja začel sprejemati predhodne rezervacije za ID.3. Gre za prvi model iz nove, popolnoma električne družine ID. Posebna serija modela ID.3 1ST bo imela posebej bogato in zmogljivo opremo, a je omejena na 30.000 vozil. Zato ni preveč presenetljivo, da so rezervacije hitro pošle.

Rezervacije prelomnega VW modela ID.3 1ST so že pošleResni interesenti so morali vplačati depozit v višini 500 evrov, da so si zagotovili enega prvih proizvodnih terminov za ID.3 (foto: volkswagen.si)

 

Proizvodnja modela ID.3 1ST naj bi po načrtih stekla konec leta 2019, medtem ko bodo prva vozila dobavljena šele sredi leta 2020. Volkswagen je potencialnim kupcem, ki so opravili predhodno rezervacijo, ob nakupu modela ID.3 1ST ponudil tudi eno leto brezplačnega polnjena elektrike (do največ 2.000 kWh), sicer pa bo cela serija ID.3 na trg prišla z jasnim ekološkim predznakom oz. s CO2-nevtralno bilanco.

“Z ID.3 se po Hrošču in Golfu pričenja tretje veliko poglavje strateškega pomena v zgodovini naše znamke. Z modelom ID.3 bomo namreč električno mobilnost približali širokim množicam. Z ID.3 bomo najprej naelektrili Evropo, kmalu za tem pa z ostalimi e-modeli iz družine ID. še druge svetovne regije,” je maja pogumno napovedal Jürgen Stackmann, član uprave znamke Volkswagen in direktor prodaje, marketinga in poprodaje, na uvodni prireditvi v koncernskem forumu DRIVE Volkswagen v Berlinu.

“Volkswagen nudi posebno izdajo ID.3 1ST v štirih barvah in treh različicah, vse imajo velika platišča in bogato opremo: ID.3 1ST ima bogato komfortno opremo, denimo glasovno upravljanje in navigacijski sistem, ID.3 1ST Plus bo dodatno imel sistem luči IQ Light in dvobarvni dizajn, ID.3 1ST Max pa bo opremljen z veliko panoramsko stekleno streho in projicirnim zaslonom z obogateno resničnostjo,” pa so dodali v sporočilu za javnost družbe VW.

Predhodne rezervacije so bile možne v 29 evropskih državah, a so očitno hitro pošle, saj se je na uradnem spletnem mestu volkswagen.si pred kratkim že znašla novica o zaustavitvi sprejemanja rezervacij. “Na žalost so že vsa razpoložljiva vozila ID.3 1ST rezervirana. Prijavite se na e-novice ID. (vpis na čakalni seznam) in bodite obveščeni, v kolikor se bo katera od rezervacij ponovno sprostila,” se je glasilo kratko obvestilo podjetja.

Najpomembnejši trgi za model ID.3 v Evropi naj bi bili Norveška, Nemčija, Nizozemska, Francija, Velika Britanija in Avstrija. Volkswagen načrtuje, da bi v povprečju letno kupcem dobavil več kot 100.000 vozil ID.3. Medtem ko bo osnovna cena serijskega modela ID.3 v Nemčiji stala malce pod 30.000 evri za različico z najmanjšo baterijo (doseg do 330 km), pa bo cena ekskluzivne posebne serije ID.3 1ST s srednjo baterijo (doseg do 420 km) malce pod 40.000 evri (brez odštete državne subvencije).

Lahko predvidevamo, da bo cena modela z največjo baterijo (doseg do 550 km) blizu 50.000 evrom.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.