Naslovnica Trendi Rekordna poslušanost potrjuje, da ljudje verjamejo novicam RTV Slovenija

Rekordna poslušanost potrjuje, da ljudje verjamejo novicam RTV Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo

Pandemija koronavirusa je spremenila dnevne navade marsikoga v Sloveniji, poleg tega pa je razgalila pomembnost, ki jo ima verodostojnost informacij. Zato ne čudi, da se je spremljanje programov javnega zavoda RTV Slovenija v tem obdobju opazno povečalo. Porast je bil najbolj opazen na radijskem področju.

 

Rekordna poslušanost potrjuje da ljudje verjamejo novicam RTV SlovenijaMedtem ko se je voditelj Miha Šalehar trudil tudi z razkuževanjem, so se navade poslušanja radia med delom ali vožnjo presenetljivo razbohotile tudi po domovih (foto: SOJ RTV SLO)

 

Dnevnoinformativne oddaje so že od nekdaj najbolj poslušane radijske oddaje na območju Slovenije, v obdobju omejitev gibanja zaradi izbruha pandemije koronvirusa pa se je njihova poslušanost še povečala. To velja predvsem za programe Radia Slovenija, saj je RTV Slovenija tudi po Ustavi RS temeljni javni servis informiranja za vse državljane. Zadnji podatki pravijo, da je programe Radia Slovenija letos od marca do maja tedensko v povprečju spremljalo 637.000 različnih prebivalcev med 15. in 85. letom starosti.

»Med temi programi je najuspešnejši Val 202, ki je imel največjo mesečno rast poslušanosti v letošnjem letu med vsemi slovenskimi radijskimi programi. Vsak dan ga spremlja 13,0 % oz. 222.000 različnih poslušalcev, s čimer je najbolje poslušani radijski program v Sloveniji. Odlično poslušanost dosega tudi Radio Prvi, ki je letos med drugim dosegel svojo najvišjo poslušanost zadnjih pet let in ki ga dnevno spremlja 9,7 % oz. 167.000 različnih poslušalcev,« sporočajo z RTV SLO.

Izkazali pa so se tudi ostali programi Radia Slovenija, saj je na primer Radio Koper postal drugi najbolje poslušani program na Primorskem, Radio Maribor pa drugi najbolje poslušani radijski program v severovzhodni Sloveniji. Skupno je programe Radia Slovenija vsakodnevno med 6. in 18. uro v povprečju poslušalo nekaj več kot 110.000 poslušalcev. »Največ, 175.000 poslušalcev je ob 7. uri zjutraj, ko je na sporedu Druga jutranja kronika v času katere sta Prvi in Val 202 tudi najbolje poslušana radijska programa v Sloveniji.

Podatki za maj 2020 kažejo, da je informacije o novem koronavirusu v Drugi jutranji kroniki spremljalo v povprečju 160.000 poslušalcev, kar pomeni, da je ta najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji,« so pojasnili z RTV SLO. Tudi druge dnevnoinformativne oddaje Radia Slovenija so zabeležile lepe številke – ‘Dogodke in odmeve’ je med obdobjem zdravstvene krize dnevno spremljalo v povprečju 112.000 poslušalcev.

Očitno torej ljudje zaupajo informacijam RTV Slovenija, kar je največja možna pohvala za vse zaposlene v javnem zavodu.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.