Naslovnica Slovenija Razpis za digitalno preobrazbo prostovoljskih organizacij

Razpis za digitalno preobrazbo prostovoljskih organizacij

Avtor: Spletno Uredništvo
V Uradnem listu Republike Slovenije je bil včeraj objavljen javni razpis za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij, pri katerem višina razpoložljivih sredstev znaša 4.580.000 evrov.
Vsaka pomoč je dobrodošla (foto: Antonix Wayfarer/commons.wikimedia.org)

Prek ‘Javnega razpisa za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021- 20230′, kot se uradno imenuje razpis Ministrstva za javno upravo (MJU), bi redi dosegli več ciljev. Prvi je digitalna preobrazbe nevladnih in prostovoljskih organizacij s pomočjo vpeljave novih sodobnih digitalnih rešitev.

Ker je za rokovanje z vsakim orodjem potrebno določeno znanje, je drugi cilj razpisa višanje ravni usposobljenosti zaposlenih, članov in prostovoljcev v nevladnih ter prostovoljskih organizacijah na področju informacijske družbe, oziroma pospeševanje širše digitalizacije. Besedilo javnega razpisa in razpisni obrazci so dostopni na uradni vladni spletni strani gov.si, rok za prijavo pa se izteče 30. julija.

Nov razpis je razdeljen na dva sklopa: in sicer v sklopu A projekti lahko trajajo od 18 do 24 mesecev in lahko dosežejo vrednosti do 200.000 evrov. V sklop B pa projekti lahko trajajo od 12 do 15 mesecev in dosežejo vrednosti do 60.000 evrov. Poleg tega na MJU pripravljajo informativno delavnico za vse interesente, kjer bodo podrobneje predstavili celoten razpis, vendar bosta datum in lokacija delavnice določena kasneje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.