Naslovnica Šport Izjemna prva zmaga v Ligi narodov proti Italiji

Izjemna prva zmaga v Ligi narodov proti Italiji

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v elitni Ligi narodov vknjižila zgodovinsko prvo zmago. Le ta ne bi mogla biti slajša, saj so naši na drugi tekmi turnirja v Riminiju premagali domačo reprezentanco Italije s 3:0.
Izjemna prva zmaga v Ligi narodov proti Italiji

Visok slovenski blok povsem v stilu slogana ‘kdor ne skače, ni Slovenec’ (foto: FIVB/OZS)

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v zadnjih letih prestala marsikaj, da se je končno zasidrala tam, kamor po kakovsti tudi spada – v elitno Ligo narodov. Prva udeležba je hitro prinesla tudi prvo zmago. Ta zmaga za Slovenijo ne bi mogla biti slajša, saj so naši na drugi tekmi turnirja v Riminiju premagali domačo italijansko reprezentanco z nadvse gladkih 3:0 (-23, -19, -15) v nizih.

Slovenija je torej ugnala reprezentanco, ki je v preteklosti redno osvajala medalje na vseh največjih mednarodnih tekmovanjih, kot so olimpijske igre, svetovna in evropska prvenstva ter Svetovne lige. Slovenija je do prve, izjemno prestižne zmage prišla v postavi T. Štern, Pajenk, Kozamernik, Šket, Gasparini, Vinčić, Ž. Štern, Klobučar, Kovačič, Videčnik, Ropret, Urnaut, Čebulj in Možič.

Sicer je trenutno selektor slovenske moške članske izbrane vrste Italijan Alberto Giuliani, ki je morda tudi zato zelo dobro pripravil svoje varovance na ta dvoboj. Naši so imeli največ težav v zelo izenačenem prvem nizu, a so ga nazadnje dobili, potem ko so po izidu 22:22 bolje odigrali končnico. V drugem in tretjem setu so slovenski odbojkarski asi hitro prišli do večje prednosti, ki je potem niso več izpustili iz rok.

 »Vesel sem te prve zmage, sploh proti Italiji. Končno smo jo dočakali. Vesel sem tudi, da smo s spremenjeno zasedbo prišli do zadovoljive igre. Normalno je, da smo se na takem turnirju na začetku še malo lovili, ampak to je potrebno. Res sem vesel, da smo odigrali tako kot je treba, zmagali, po mojem mnenju, pomembno tekmo. Zmage s 3:0 proti Italiji res ne dosežeš vsak dan,« je bil lahko upravičeno srečen naš reprezentant Jan Kozamernik.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.