Naslovnica Trendi Radio Si z novo energijo in s prenovljeno podobo v 2020

Radio Si z novo energijo in s prenovljeno podobo v 2020

Avtor: Spletno Uredništvo

Prva medijska novost v letu 2020 je radijska in sicer prihaja z Radia Slovenija. Radio Slovenia International oziroma Radio Si, ki edini radijski program za tujo javnost v Sloveniji, je vstopil v novo leto s prenovljeno zvočno podobo, s preoblikovanimi programskimi pasovi in še z vrsto drugih novosti.

Radio Si z novo energijo in s prenovljeno podobo v 2020Še posebej okusen bo jutranji 20-minutni ‘jagodni izbor najboljše glasbe’ brez komercialnih prekinitev (foto: SOJ RTV SLO)

 

V skladu s poslovno strategijo RTV Slovenija po še večji raznolikosti med radijskimi programi, bo Radio Slovenia International oziroma Radio Si (ali celo RSI) po novem nadomestil 2. jutranjo kroniko s krajšimi novicami v angleškem jeziku, v kateri bo tujce seznanjal z vsemi pomembnimi političnimi, kulturnimi in gospodarskimi informacijami. Sledil pa bo 20-minutni ‘jagodni izbor najboljše glasbe’ za dobro jutro, kar ni presenečenje, saj Radio Si mnogi Slovenci poslušajo prav zaradi kakovostnega glasbenega izbora.

»Na ta način želi Radio Slovenija poslušalcem ponuditi večjo izbiro, z nekoliko spremenjenimi programskimi pasovi na Radiu Si pa ponuditi atraktivno alternativo vsem, ki želijo glasbeno obarvano pot na delo ali v šolo. Druga jutranja kronika pa bo seveda poslušalcem še naprej dostopna na drugih programih Radia Slovenija in tudi v podkastu. Dinamični zvočni podobi se bosta v vseh programskih in promocijskih jinglih pridružila tudi sveža tuja glasova,« so zapisali v sporočilu za javnost Službe za komuniciranje RTV SLO.

Kot je znano, je Radio Slovenija del državnega javnega servisa, imenovanega Radiotelevizija Slovenija in vključuje tri nacionalne slovenske radijske programe (Prvi program, Val 202 in ARS), dva regionalna (Radio Koper in Radio Maribor), dva programa za narodnostne manjšine (Radio Capodistria in Pomurski madžarski radio PMR) ter program za tujo javnost (Radio Slovenia International oziroma Radio Si).

Program za tujo javnost RSI je že od ustanovitve leta 1985 namenjen predvsem tujcem, ki v Sloveniji živijo, delajo, študirajo, so na poslovnem ali turističnem obisku, ali pa na poti v druge kraje zgolj potujejo skozi našo državo. »Tako tudi tujci dobijo vse pomembne informacije o Sloveniji. V programu lahko slišijo novice v tujih jezikih vsako polno uro, turistične in servisne informacije za tujce, kratke magazinske oddaje ter najaktualnejše prometne informacije podnevi in ponoči vse dni v letu.

Iz leta v leto pa Radiu Si raste priljubljenost tudi med mlajšo in srednjo generacijo slovenskih poslušalcev, ki jim tuji jeziki ne predstavljajo komunikacijske ovire,« so še pojasnili pri Službi za komuniciranje RTV Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.