Naslovnica Gospodarstvo V Portorožu so leto 2020 začeli s kar 15.000 obiskovalci

V Portorožu so leto 2020 začeli s kar 15.000 obiskovalci

Avtor: Spletno Uredništvo

Turistično gospodarstvo je po rekordnem letu 2019 tudi v leto 2020 začelo z odličnimi številkami. V piranski, sicer najbolj turistični slovenski občini, so prvi popoldan v novem letu dočakali z ognjemetom, ki si ga je ogledalo okrog 15.000 obiskovalcev Portoroža.

V Portorožu so leto 2020 začeli s kar 15.000 obiskovalciRekordne številke za turistično gospodarstvo iz leta 2019 so se nadaljevale tudi s prihodom novega leta (foto: TZP/Omar Palaković)  

 

Kot so sporočili s Turističnega združenja Portorož (TZP), so med 25. decembrom in 2. januarjem v hotelih občine Piran zabeležili več kot 32.000 prenočitev. To je sicer 10 % manj kot v enakem obdobju leto poprej, vendar je do nižjega števila prenočitev prišlo predvsem zaradi ‘odsotnosti’ dveh večjih hotelov s skupno skoraj tisoč ležišči, ki sta že od novembra zaprta zaradi prenove. Če omenjenih hotelov v analizi ne bi upoštevali, pa bi letošnji rezultati zabeležili zelo pozitiven podatek in sicer kar 9 % rast prenočitev.

»Prevladovali so tuji gosti, ki so ustvaril tri četrtine vseh hotelskih prenočitev. Med njimi je bilo opaziti največ italijansko in nemško govorečih. Hoteli so bili najbolje zasedeni na silvestrovo, ko je bilo težko dobiti prosto sobo. Portorož in Piran je v prazničnih dneh obiskalo veliko število dnevnih obiskovalcev, k čemur je botrovalo tudi idilično vreme,« so dobre praznične rezultate pojasnili na TZP.

Zadnji dan v pravkar minulem letu 2019 je ponudil čudovit pogled na Tartinijev trg, zapolnjen do zadnjega kotička. Sledilo je rekordno silvestrovanje na odprtem, rekorden pa je bil tudi obisk novoletnega popoldneva z ognjemetom. 1. januarja se je namreč za ogled pirotehničnega spektakla zbralo kar 15.000 obiskovalcev Portoroža. Na TZP pa so pozabili omeniti še en praznični rekord in sicer je na prvi dan v letu na Portoroški plaži v morje pognalo v morje več kot 600 neustrašnih kopalcev. 

Po poročanju slovenskih medijev naj bi jih z obale občudovalo okrog 6000 ‘navijačev’. In tudi temperatura morja je bila za ta letni čas rekordna, saj je dosegla 13 stopinj Cezija, v plitvini na plaži pa najbrž še malce višja. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.