Naslovnica Ekskluzivni intervjuji EKSKLUZIVNO: Vid Valič o nastopih, Oskarjih, EMI in Božičku

EKSKLUZIVNO: Vid Valič o nastopih, Oskarjih, EMI in Božičku

Avtor: Spletno Uredništvo

Vida Valiča slovenskemu občinstvu ni potrebno posebej predstavljati, saj je obenem znan komik, igralec in TV voditelj. Vid že deset let ustvarja na slovenski televizijski, gledališki, televizijski in stand-up sceni. Njegove najbolj znane gledališke predstave so ‘Udar po moško’ in ‘Udar po moško 2’, ‘Do nazga’ in ‘Ebola’. Glede televizije se spominjamo predvsem njegovih voditeljskih vlog pri ‘Slovenija ima talent’ (5 sezon), ‘Vid in Pero šov’ (3 sezone), glede stand-upov pa ‘Stand-up comedy roast Vida Valiča’ in oddaje ‘StendAp’.

vid glavna 3

(foto: FB Vid Valič)

 

Serijo vprašanja za g. Vida Valiča smo začeli z gledališčem. Če namreč sodimo številu napovedanih nastopov, vas v naslednjih dveh mesecih čaka resnično trd ritem. Mesec januar boste zaključili s Stand-upi, februarja in marca pa vas čaka skupno 13 nastopov s komedijo ‘Tvoj bodoči bivši mož’. Kakšne so vaša pričakovanja pred to turnejo, ki je dejansko (in ne le na papirju) vseslovenska?

“Pričakujem, da ne bo snežilo na dneve mojih predstav in da bo cesta, do vsakega kraja, kopna. Če pa bo snežilo, pa pričakujem bolj zgodnje odhode na predstave, ker ni snega, ki bi me lahko ustavil, da nastopim pred publiko, ki je plačala vstopnico za mojo predstavo.” 

 Vaš program nastopov bo še posebej zgoščen pred Valentinovim in 8. marcem. Torej bodo držale govorice, da je Vid Valič magnet za ženska srca?

“Jaz upam, da sem magnet za srca žensk in parov, ki bi se radi prišli zabavat ob ljubezenskih praznikih in spomnit, da je življenje lepo kljub oviram, s katerimi se srečamo v odnosu.”

Ste datume te turneje narekovali kar sami, ali ste se morali usklajevati z različnimi lokalnimi gostitelji? Koliko ljudi pa pravzaprav skrbi ali dela za vas, oziroma skupaj z vami?

“Se hecate, če bi za vse skrbel sam, bi do zdaj imel verjetno samo 30 ponovitev svoje predstave in ne 130. V ekipi nas je zaenkrat šest. Šest kreativnih in ambicioznih ljudi, ki bi radi delali to, kar nas zabava in tudi živeli od tega. Začetek je bil zelo obetaven tako da nam zdaj preostane samo še par desetletij dela, da se naučimo to res odlično delat.”

Z gledaliških odrov se selimo k televizijskim ekranom. Ali se vam v kratkem obeta kakšna nova vloga voditelja katerega od popularnih šovov, kjer smo vas tudi že večkrat občudovali v zadnjih letih?

“Nekaj se dogovarjam, vendar vam ne smem še ničesar zaupat saj je vse šele v pripravljalni fazi. Vam pomežiknem z ekrana, ko dobim priložnost.”

Roast Vid Valic 17 3 2015 logo 68 foto Marko Delbello Ocepek kopija

(foto: Marko Delbello Ocepek)

Kaj pa film? Da ne bomo z vprašnji zveneli preveč resno in uradno – zakaj Vid Valič letos ne kandidira za Oskarja?

“O, to je pa zaenkrat še retorično vprašanje ali pa vi ne veste točno kako Oskarji delujejo. (smeh) Bom moral pa še kar nekaj žgancev pojest, da bom primeren za tako kandidaturo.”

Med ogledom vašega CV-ja nav ešem spletnem mestu smo opazili, da ste se udeležili tudi delavnice solo petja v Strunjanu. Kje se skriva vzrok za ‘pevsko šolanje’ – ste morda razmišljali, da bi se podali v glasbene vode?

“Haha, niti ne….mogoče…bomo videli. Na tej delavnici sem bil nekaj več kot 10 let nazaj. Takrat me je, še bolj kot danes, zanimalo vse kar je bilo povezano z gledališčem, nastopanjem in komedijo. In verjemite, ko jaz pojem, je kar komedija. Nenamerna, vendar vseeno komedija.” 

Pa si predstavljate Vida Valiča kot pevca na odru EME, na primer? Pravzaprav, ne bi smelo izpasti slabo, kaj menite?

“Haha, mogoče bi pa vi morali v komedijantske vode zaplavat. Jaz si takega nastopa namreč ne predstavljam. Je zelo lepo od vas, da mislite, da ne bi smelo izpast slabo, vendar očitno ne veste, česa vsega sem zmožen.(smeh) To bi lahko bilo tako slabo. Tako slabo, da bi lahko bilo že smešno.”

S humorističnimi nastopi ste začeli še kot 16-letni šolar. Kaj vam je najbolj prijetnega ostalo v spominu iz tistih let in ali ste še v stiku s tedanjimi so-improvizatorji?

“Najbolj mi je ostala v spominu svoboda, ki sem jo takrat čutil. Spomnim se trenutka, ko sem po opravljenem 3. letniku gimnazije odšel s svojo improvizatorsko ekipo prvič nastopat na Festival Lent. V Mariboru smo bili tri dni. Nikoli ne bom pozabil tega trenutka. Malce zmačkan sem ležal sem na jogiju na tleh, v skupni sobi hostla, v katerem smo spali. Prejšnji dan smo imeli nastop in po njem seveda proslavljanje nastopa.

Tako sem ležal tam, dan po uspešnem nastopu in še bolj uspešni zabavi z ekipo, pred sabo sem videl 2 meseca poletnih počitnic in brezdelja, na TV-ju je igral komad ScarTissue od Red Hot ChillyPeppers in meni je bilo toplo pri srcu. Lepše ne bi moglo bit. Na srečo sem v stiku še z večino svoje improvizatorske ekipe  ter ostalih improvizatorjev in improvizatork, tako da lahko take trenutke doživljam še dandanes.

vid TBBM banner 600x380 11 kopija

(foto: vidvalic.si)

Kaj pa si je Vid letos zaželel za svoj rojstni dan (25. januarja)?

“Ha, česa si nisem zaželel. Imam toliko želja, da jih moram razporejat med praznike, da se ne bi slučajno kaj ‘zaštopalo’. In če bi jih želel naštet, kar naenkrat to ne bi bil več intervju ampak čudno napisana in raztresena novela. Raje mi vi povejte česa si želite in mogoče vam uspem kaj izpolnit…..najbrž mi ne bo uspelo, ker nisem ‘fakin’ Božiček, ampak poskusim pa lahko…”

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.