Naslovnica Trendi Radijski obisk Raven na Koroškem, Premagajmo Covid in Ribič Pepe

Radijski obisk Raven na Koroškem, Premagajmo Covid in Ribič Pepe

Avtor: Spletno Uredništvo
Z RTV Slovenija prihajajo novice o treh programski novostih. Tako Prvi program Radia Slovenija danes gostuje na Ravnah na Koroškem, prvi program TV Slovenija za jutri pripravlja posebno oddajo o koronavirusu, v soboto pa se prav tako na TV SLO 1 pričenja nova sezona otroške serije ‘Ribič Pepe’.
Radijski obisk Raven na Koroškem, Premagajmo Covid in Ribič Pepe

Ribič Pepe in njegovi prijatelji (foto: SOJ RTV Slovenija)

Ekipa Prvega programa Radia Slovenija je danes na obisku Raven na Koroškem. Metka Pirc, Jure K. Čokl in Rok Valenčič bodo predstavili to gospodarsko središče koroške pokrajine s štiristoletno jeklarsko tradicijo. Letos na Ravnah obeležujejo tudi 70. obletnico mesta, ki se je sicer nekoč imenovalo Guštanj. Današnji poseben radijski program traja že od 8. ure, zaključil pa se bo z oddajo Studio ob 17-ih, ki bo posvečena turizmu na Koroškem.

Jutri (v četrtek, 13. januarja 2022) se ob 20. uri na TV SLO 1 napoveduje izredna oddaja ‘Premagajmo Covid’. Le-ta bo naslovila številne teme in jih skupaj z gosti iz različnih sfer javnega življenja umestila v družbene in zdravstvene razmere. »Epidemija že dolgo ni več zgolj izmikanje koronavirusu, ampak zahteven preizkus družbene solidarnosti in sočutja, pa tudi individualne odgovornosti, potrpljenja, vztrajnosti.

Vzdušje vsiljuje čedalje več vprašanj, dvomov, skrbi, tudi nezadovoljstva, občutkov obupa, brezizhodnosti. Kako dolgo še? Koliko ukrepov še? Koliko odmerkov cepiva? Kje je konec, kdaj, sploh kje in kdaj? Katera je prava pot do tja,« se bodo spraševali in tudi poskusili poiskati odgovore v jutrišnji  večerni oddaji na TV SLO 1 ki jo bosta vodila voditelja Andreja Gregorič in Jan Novak, urednica pa je Vesna Pfeiffer.

Precej bolj lahkotno vzdušje pa se na prvi program TV Slovenija vrača to soboto (15. januarja 2022), natanko ob 8. uri in 5 minut. Tedaj se namreč pričenja nova sezona priljubljene otroške oddaje ‘Ribič Pepe‘. Otroci se bodo vsak sobotni dopoldan  že štirinajsto sezono zapored na zabaven način naučili marsikaj in hkrati odkrivali svet okrog njih, tokrat pa bodo lahko tudi zaplesali v ritmu dveh novih skladb – ‘Gusar’ in ‘Avtobus’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.