Naslovnica Kronika Pijanega madžarskega tovornjakarja so še pravočasno ustavili

Pijanega madžarskega tovornjakarja so še pravočasno ustavili

Avtor: Spletno Uredništvo
Celjski policisti so včeraj po hitri intervenciji izsledili, ustavili in izločili iz prometa nevarnega madžarskega voznika tovornjaka. Slednji je namreč je močno alkoholiziran s svojim velikim tovornim vozilom vijugal kar po avtocesti. Po prespani noči v celici je sledil še obisk sodišča in tam je bil Madžar drastično kaznovan.
Pijanega madžarskega tovornjakarja so še pravočasno ustavili

Prizor z enega od lanskih poostrenih nadzorov tovornega cestnega prometa na slovenskih avtocestah (foto: policija.si)

Celjski policisti so včeraj prejeli klic udeleženca v prometu, ki jih je obvestil o izjemno nevarnem vijuganju tovornega vozila med vožnjo po avtocesti. V takšnih primerih se običajno posumi na vožnjo pod vplivom alkohola, zato so policisti takoj posredovali, vozilo hitro izsledili in ga tudi zaustavili. Izkazalo se je, da gre za madžarskega voznika tovornjaka, ki je močno alkoholiziran resno ogrožal življenja udeležencev v prometu.

»Včeraj, 11. januarja 2022, je nekaj čez 17. uro občan obvestil policiste Policijske uprave Celje, da vozniku tovornega vozila s priklopnikom na območju Vranskega vijuga po avtocesti in nasploh zelo nezanesljivo vozil ter ogroža ostale udeležence cestnega prometa. Policisti Postaje prometne policije so voznika ob 17.15 ustavili pred izvozom Trojane in opravili preizkus alkoholiziranost,« so pojasnili s Policije.

Seveda je sledil preizkus z alkotestom, kjer se je izkazalo, da ima Madžar 0,96 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka (oz. le nekaj manj kot dva promila alkohola v krvi), kar je seveda precej nad dovoljeno mejo za vse udeležence v prometu, kaj šele za poklicne voznike. Zato so voznika policisti pridržali do streznitve, ga dan kasneje pospremili na Okrajno sodišče v Celju in tam mu je sodnica izrekla drastično kazen.

Najprej bo moral Madžar plačati globo v višini 1.200 evrov, nato je kot stransko sankcijo prejel 18 mednarodnih kazenskih točk in za konec mu je sodnica izrekla še prepoved uporabe vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije za dobo enega leta. Najpomembneje pa je, da so pijanega madžarskega tovornjakarja še pravočasno ustavili, preden bi zaradi njegove nevarne vožnje po avtocesti nastradala kakšna nedolžna žrtev.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.