Naslovnica Trendi Quelle Chris bo v petek prirapal v Gala Halo

Quelle Chris bo v petek prirapal v Gala Halo

Avtor: Spletno Uredništvo

Konec tedna se v Gala Hali napoveduje eminenten obisk iz ZDA. V sklopu raperskih petkov, ki so jih z obilico domišljije poimenovali kar Rapetki, tokrat prihaja artist, bolj znan kot Quelle Chris.

Quelle Chris bo v petek prirapal v Gala HaloNaslovnica zadnjega albuma raperja iz Detroita pove veliko o obljubljeni deželi, imenovani ZDA (foto: quellechris.bandcamp.com)

 

V petek se ob 22. uri v prostorih kulturne ambasade imenovane Gala Hala napoveduje začetek nastopa raperja Quelle Chrisa, oziroma Gavina Christopherja Tennille. Slednji je kot najstnik začel rapersko kariero v Detroitu, do danes pa je izdal kar 15 CD-jev oziroma po slovensko zgoščenk. V propadajočem mestu na severu ZDA je najprej sodeloval s Crown Nation, Denmarkom Vesseyem in Dannyjem Brownom. »Chris je produciral večino Brownove plate The Hybrid, ki je začela njegov svetovni pohod, dostavil pa je tudi nekaj beatov za nadaljevanje XXX.

Kar se tiče samostojnih avtorskih zamahov, ga je leta 2011 ob izidu prvenca Shotgun & Sleek Rifle, na katerem slišimo tudi Roca Marciana in seveda Dannyja Browna, pod okrilje vzela neodvisna velikanka Mello Music Group. Kasneje so na njegovih platah gostovali še Alchemist, Guilty Simpson, Black Milk, Oh No, Homeboy Sandman, Mach-Hommy, Your Old Droog … … in seveda njegova žena Jean Grae,« so o njegovem ustvarjalnem opusu zapisali pri Društvu Kapa, ki bo gostilo petkov nastop.

Chris (Quelle pomeni v nemščini ‘izvir’, v francoščini pa zaimek ‘katera’) je sicer v zadnjih treh letih mraljivo nanizal tri albume – predlani ‘Being You Is Great, I Wish I Could Be You More Often’, lani v navezi z Jean Grae ploščo ‘Everything’s Fine’ in letos še ‘Guns’. Že ime slednje pove, da je govora o ameriški obsedenosti z orožjem, o širšem fenomenu nasilja, ameriški folklori masovnih strelskih pohodov, o rasizmu, o opravičevanja fašizma z religijo

»Quelle Chris je raper s prepoznavno flegmatičnim, lenobno zrnatim tonom in zavidljivo artikulacijo, ki se svojih projektov nikoli ne loti polovičarsko, na katerih ima vedno hude featuringe in ki se zna spoprijeti s produkcijo tako vešče, da beatov ne dela samo zase, ampak jih je sklepal tudi za Pharoahe Moncha, Open Mika Eagla in omenjenega Dannyja Browna. Da Chrisa vleče v naše kraje, pa je pokazal že s tem, da je v komadu “Wait A Minute” semplal ljubljanski bend Predmestje,« so še dodali organizatorji koncerta, ki zanimiv, tokrat niso omenili after party-a.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.