Naslovnica Trendi Prvi slovenski korak proti 66. Pesmi Evrovizije

Prvi slovenski korak proti 66. Pesmi Evrovizije

Avtor: Spletno Uredništvo
Zadnji petek v mesecu januarju se na TV Slovenija napoveduje prvi korak proti letošnji Evroviziji. Na sporedu bo namreč izbor Ema freš, kjer se bodo med štirinajstimi udeleženci finala štirje najboljši zagotovili napredovanje na Emo 2022, oz. na slovenske kvalifikacije za Evrovizijo 2022.
Prvi slovenski korak proti 66. Pesmi Evrovizije

Voditelji letošnjega finala izbora Ema freš Eva Boto, Melani Mekicar in Arne (foto: Adrian Pregelj/RTV SLO)

Po lanski zmagi italijanske skupine Maneskin bo letos evropski glasbeni festival ‘Evrovizija’ oz. ‘Pesem Evrovizije’ potekal v italijanskem Torinu. Na sporedu bo sredi meseca maja in sicer bo prvi polfinale na vrsti v torek, 10. maja 2022, drugi polfinale bo v četrtek, 12. maja, veliki finale pa bo še dva dni kasneje – v soboto, 16. maja. Letos se v zaključnih bojih 66. Pesmi Evrovizije obeta udeležba predstavnikov iz 41 držav.

S TV Slovenija so že napovedali prvi letošnji slovenski korak proti Evroviziji. V petek, 28. januarja bo ob 20. uri na TV SLO 1, na vrsti izbor EMA freš. Tam se bodo med štirinajstimi mladimi upi slovenske glasbe, ki so se prebili v ta finale, štirje najboljši (dva po mnenju občinstva in dva po izboru strokovne žirije) zagotovili tudi napredovanje na Emo 2022, zaključno dejanje slovenskih kvalifikacij za Evrovizijo 2022.

Izbor Ema 2022 bo nato na vrsti februarja, poleg omenjene četverice novincev pa bo nastopilo še 16ih izvajalcev, ki jih je že pred časom določila posebna komisija RTV SLO. To so Batista Cadillac, Bowrain & Brina, BQL, David Amaro, Eva Moškon, Gušti feat. Leyre, Hauptman, Jonatan Haller, July Jones, Klara Jazbec, Le Serpentine, Manouche, Mia Guček, Vedran Ljubenko in Zala Smolnikar.

Tekmovanje naj bi enako kot na Pesmi Evrovizije potekalo v dveh polfinalnih večerih in zaključnem finalu (a je bilo podobno predvideno tudi za izbor Ema freš, potem pa so morali zaradi novih zapletov s pandemijo koronavirusa dogajanje strniti v en večer). Sicer pa velja dodati, da je letos za sodelovanje na Emi freš in na Emi v Sloveniji vladalo izjemno zanimanje, saj se je prijavilo kar 127 izvajalcev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.