Naslovnica Šport Orli in Tim odlični, Fak pa vseeno največje presenečenje

Orli in Tim odlični, Fak pa vseeno največje presenečenje

Avtor: Spletno Uredništvo
Zimske olimpijske igre, ki jih bo februarja gostil Peking, se nezadržno bližajo, zato tekmovalci v zimskih športnih panogah sedaj že stopnjujejo svojo formo. Poleg deskarja Tima Mastnaka in slovenske reprezentance v smučarskih skokih je tokrat za največjo poživitveno dozo optimizma med slovenskimi navijači poskrbel biatlonec Jakov Fak, ki je v Ruhpoldingu z 8. mestom prišel do doslej najboljšega rezultata sezone.
Orli in Tim odlični, Fak pa vseeno največje presenečenje

Biatlonec Jakov Fak je že v odlični strelski formi, tekaško kondicijo pa bo pred ZOI še izboljšal (foto: sloski.si)

Med 4. februarjem in 20. februarjem 2022 bodo na vrsti 24. zimske olimpijske igre (ZOI). Letos bo ZOI prvič gostil Peking, ki sicer je že gostil poletne olimpijske igre 2008 in tako bo kitajska prestolnica postala prvo mesto, v katerem so izpeljali tako klasične poletne, kot tudi zimske olimpijske igre. Tekmovalci v zimskih športnih panogah sedaj že stopnjujejo svojo formo in tudi v slovenskem taboru imajo podobne načrte.

Tokrat so zadnje dni največ pokazali smučarji skakalci, saj so reprezentanti Lovro Kos, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek na zadnji ekipni tekmi svetovnega pokala pred ZOI  v poljskih Zakopanah premagali vso konkurenco in osvojili prestižno zmago. Nato pa so slovenski skakalci tudi včeraj na posamični tekmi nanizali serijo dobrih uvrstitev. Anže Lanišek je bil namreč na koncu odličen tretji, medtem ko se je vsa preostala peterica zvrstila med 9. in 19. mestom.

Vseeno pa je minuli vikend najbrž najbolj prijetno presenetil biatlonec Jakov Fak, ki je na zasledovalni tekmi svetovnega pokala v Ruhpoldingu dokazal, da se vrača med najboljše biatlonce na svetu. Fak je namreč svoj nastop na 12,5-kilometrski preizkušnji začel z visokega 39. mesta, nato pa je na vseh streljanjih zgrešil le en strel in medtem progo pretekel dovolj hitro, da je na koncu pristal na 8. mestu.

Jakov je torej napredoval za skoraj neverjetnih 31. mest. Če bi bil na sredinem sprintu na 10 km (kjer je zasedel le 39. mesto, ki je hkrati določilo včerajšnji startni položaj na zasledovalni tekmi) le malce boljši, tudi stopničke ne bi bile daleč. Sicer pa je na odru za zmagovalce konec tedna pristal še en Slovenec. Tim Mastnak je bil odličen drugi na posamični tekmi svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu za deskarje v avstrijskem Simonhöheju.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.