Naslovnica Trendi Prvi program TV SLO bo ob začetku novega leta najbrž prekosil MTV

Prvi program TV SLO bo ob začetku novega leta najbrž prekosil MTV

Avtor: Spletno Uredništvo

Televizija Slovenija je tokrat pohitela in napovedala svoj program za zadnji dan starega leta in za prve ure novega. Silvestrski večer bo, kot je že običaj, prepoln glasbe, ki pa se bo nadaljevala še dolgo v naslednji dan. 

Prvi program TV SLO bo ob začetku novega leta najbrž prekosil MTVNovoletni glasbeni program bo zelo dolg, pisan, kakovosten in vsebinsko bogat, a je praktično v celoti posnet vnaprej in ne bo potekal v živo (foto: RTV SLO/Jani Ugrin)

Televizija Slovenija bo na zadnji večer leta 2019 in prve ure novega leta 2020, vsaj kar se tiče prvega programa, povsem v znamenju glasbe, morda celo kar malce pretirano v znamenju glasbe. 31. decembra se bo praznični program na TV SLO 1 začel ob 20. uri, ko bodo v oddaji ‘Zadnji večer’ s Klemnom Slakonjo začeli odštevati zadnje ure iztekajočega se leta. Ker je Klemen Slakonja igralec, pevec, imitator in komik, zabave ne bi smelo manjkati.

Ob 21.30 uri se bo prednovoletno rajanje stopnjevalo s tradicionalnim ‘Silvestrskim pozdravom’. Gostitelja klasičnega silvestrskega večera bosta priljubljena voditelja Darja Gajšek in Blaž Švab, za komične vložke bosta poskrbela Tilen Artač in Urška Vučak Markež, ekipa pa obljublja, da bo občinstvo v novo leto vstopilo v spremstvu dobre glasbe.Če že ne prav takoj, pa zelo kmalu, saj bosta na prvem programu RTV SLO sledila še dva koncerta.

Ob 0.40 bo na sporedu posnetek koncerta Nine Pušlar v Križankah. Nina je sicer septembra zaključila poletno turnejo po slovenskih gradovih in dvorcih, ta nastop na znanem koncertnem prizorišču v prestolnici pa je sovpadel z izidom njenega šestega studijskega albuma ‘Nina’. A programa s tem še ne bo konec. Dobri dve uri pozneje, ob 2.45, bo sledil še koncert Michaela Bubléja. Ta koncert je gostil posebej pripravljen BBC-jev studio, kjer so se potrudili, da scenografija sovpada z glamurjem njegove osebnost in njegovih pesmi.

Čeprav na RTV tega niso zapisali, lahko ugibamo, da bo po koncu tega koncerta sledil t.i. nočni program, kjer se običajno vrtijo glasbeni videospoti. Ko se bo zdanilo, pa ne bo treba prav dolgo čakati še na tradicionalni koncert Dunajskih filharmonikov, kjer bo tokrat še posebej svečano, saj bodo praznovali izjemnih 80 let od prvega novoletnega nastopa. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.