Naslovnica Trendi Proti pandemiji tudi z večjim hladilnikom za pivo

Proti pandemiji tudi z večjim hladilnikom za pivo

Avtor: Spletno Uredništvo

Pandemija koronavirusa je pošteno premešala in kar se tiče koncertov tudi povsem prekinila aktivnosti številnih slovenskih glasbenikov. Vsak se je poskušal znajti po svoje – eni so ustvarjali nove skladbe, drugi se lotili prostorov za vaje, tretji so se preizkusili kot producenti… 

Proti pandemiji tudi z večjim hladilnikom za pivoRock Partyzani so po prenovi studia angažirali tudi novega varnostnika – mož z brki najbrž zaradi plašča malce spominja na frontmana Laibachov Milana Frasa (foto: agencija GIG) 

 

Slovenski glasbeniki so že od spomladanskih zdravstvenih omejitev gibanja poskusili čas izkoristiti na čimbolj produktiven način. Zaradi prepovedi koncertov pred občinstvom so se posvetili ustvarjanju, izobraževanju, čiščenju in popravilom prostorov ter opreme. Tako so se Rock Partyzani lotili popolne preobrazbo glasbenega studia Bunker v Ljubljani, ki ga je nato krstila kar boljša polovica šefa skupine Anja Rupel.

Vokalist in glasbenik Omar Naber je doma pridno vadil sam in s skupino, poleg tega pa se je lotil produkcije.  “Imam pa sedaj dejansko čas za stvari, za katere ga v preteklosti nisem imel. Ena od njih je glasbena produkcija, ki me je od nekdaj zelo veselila, a se ji zaradi številnih nastopov nikoli nisem utegnil posvetiti v celoti. Sedaj prosti čas s pridom uporabljam za pridobivanje znanja na tem področju,” je pojasnil Naber.

Vili Resnik je do nedavnega s svojo skupino vadil v Ljubljani, pri prijatelju Janku Orešiču, odkar pa se je Viliju pridružil nov kitarist, se pripravlja tudi nova lokacija za vaje v Postojni. Sicer Resnika po prisilnem premoru sedaj rešujejo zasebni nastopi, večinoma rojstni dnevi in poroke, za katere pravi, da so njegova rešilna bilka. V zadnjem času je odre za studio zamenjala tudi Noreia, zasedba, ki preigrava tradicionalne irske, škotske in bretonske melodije ter jih spaja s slovensko ljudsko glasbo.

Večje število znanih in manj znanih skupin pa se je ogalsilo v novi glasbeni hiši GIG, ki je glabenikm na voljo sredi Ljubljane. “V glasbeni hiši GIG se je preizkusilo že več kot 300 različnih glasbenikov, med njimi Luka Basi, skupina Panda, Tinkara Kovač in mnogi drugi. Tudi člani legendarne zasedbe New Swing Quartet, ki v času okrnjenih nastopov poslušalce navdušujejo s svojimi live stream koncerti. Redni obiskovalci glasbene hiše so tudi Balkan Boysi,” so pojasnili z agencije GIG.

Dodali so še, da je v novih sodobnih prostorih v bližini Kina Šiška za vaje na voljo kar 6 glasbenih sob in da je poskrbljeno tudi za varnost oz. hrambo opreme (tako da je ni potrebno vsakič prevažat). Še najbolje pa so se očitno znašli člani primorske glasbene skupine ‘Damačica’. Sicer so priznali, da jim prav paše malo več prostega časa. Vseeno pa niso pozabili na vaje, ki potekajo v preurejenih domačih prostorih v Tolminu. Tam jim, tako pravijo, ne manjka nič drugega kot večji hladilnik za pivo in kavč.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.