Naslovnica Šport Okužba nogometaša je začasno zaustavila Domžale

Okužba nogometaša je začasno zaustavila Domžale

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz Nogometnega kluba Domžale so javnost obvestili, da so v članski ekipi zabeležili prvi pozitivni primer okužbe s koronavirusom Covid19. Pri tem so imeli Domžalčani (in vsi ostali prvoligaški klubi) srečo v nesreči, da je do te okužbe prišlo prav sredi kratkega poletnega premora med dvema sezonama.

Okužba nogometaša je začasno zaustavila DomžaleDomžalski mladinci, ki so še lani zastopali Slovenijo v evropskih pokalih, so ta konec tedna ostali brez prijateljskih tekem v Zagrebu (foto: NK Domžale).

Domžale so vrsto let krojile vrh Prve lige Telekoma Slovenije, igrale so za oko zelo všečen nogomet, uveljavljale so številne mlade talente in bile ob tem poleg Maribora najbolje organiziran klub v državi. V zadnji sezoni pa domžalskemu moštvu ni šlo prav veliko po načrtih, znašlo se je celo sredi boja za obstanek in bilo vsekakor med najbolj negativnimi presenečenji zadnjega slovenskega prvenstva.

Sedaj pa je domžalski tabor doletela nova neprijetnost, saj so v članski ekipi zabeležili primer okužbe s koronavirusom Covid19. Vodstvu kluba tako ni preostalo drugega, da začasno preventivno odpove vse aktivnosti članskega moštva, vsi nogometaši so morali v samoizolacijo, vsi stiki z zunanjim svetom pa so jim bili začasno prepovedani. Čeprav tega niso zapisali, bo skoraj zagotovo sledilo množično testiranje.

V klubu vse od ponovnega zagona izvajamo številne preventivne ukrepe in ravno to nam je omogočilo, da smo okužbo pri našem igralcu zaznali zelo kmalu, zato smo prepričani, da nam bo širitev okužbe uspelo zajeziti. Pred nadaljevanjem aktivnosti si želimo dodatnih navodil s strani NIJZ, zato bomo čez vikend ustavili vse dejavnosti članske ekipe,« je pojasnil domžalski športni direktor Matej Oražem.

Posledice nepričakovane okužbe sta občutili tudi domžalski mlajši selekciji selekciji U-17 in U-19, ki zaradi preventive in odgovornega ravnanja klubskih delavcev nista odpotovali na prijateljski srečanji, ki bi ju morali odigrati v Zagrebu. Vseeno pa so imeli Domžalčani in vsi ostali klubi srečo v nesreči, saj je do okužbe prišlo prav med tritedenskim poletnim premorom med dvema tekmovalnima sezonama.Tekmovalni koledar PLTS zaradi tega ne bo doživel novih sprememb.

V najslabšem primeru pa utegne biti preložen prvi domžalski nastop v novi sezoni – 13. avgusta proti ljubljanskemu Bravu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.