Naslovnica Trendi Promocijski koncert, festival in tekmovanje didžejk

Promocijski koncert, festival in tekmovanje didžejk

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta konec tedna se na relaciji Gala hala – Letni vrt obetajo trije različni glasbeni dogodki. Četrtkov večer bo zaznamoval koncert ob predstavitvi nove plošče skupine Počeni škafi, petkov večer bo znamenju festivala ‘Keep in Mind’, v soboto pa se napoveduje tekmovanje didžejk ‘Clash Of The Queens 2’.
Promocijski koncert, festival in tekmovanje didžejk

Počeni škafi na ‘umetniško bledi’ napovedni fotografiji (foto: Društvo Kapa/FB Gala Hala)

V četrtek (20. junija) ob 20. uri na Letni vrt prihaja slovenski bend Počeni škafi, ki bo na promocijske koncertu predstavil izid svojega novega albuma ‘Kompas’. Z Društva Kapa so ob tem spomnili, da so se ‘Počeni škafi’ zbrali že pred 12 leti, da so jim bili za vzor neworleanški ulični bendi, da so v teh letih delovanja izdali dva albuma, medtem pa so počasi prerasli v nekaj bogatejšega, bolj edinstvenega in predvsem bolj domačega.

»Njihova glasba je polna užitka, plesa in brbotajoče energije, njen pomemben del pa so tudi izpiljena besedila, ki črpajo iz opazovanja kompleksnosti in nerodnosti medčloveških odnosov. Letos izdajajo tretji studijski album, Kompas, svoje najbolj dovršeno delo doslej. Album devetih pesmi je rezultat dvoletnega pisateljskega in raziskovalnega procesa, posnet pa je bil v enem samem dnevu,« pravijo organizatorji koncerta.

S strani ‘Počenih škafov’ bo moč slišati predvsem glasbene žanre jazza, šansona in etna, vendar s primesmi, medtem ko bo za ostalo glasbeno kuliso poskrbel DJ Rekordman. Nato bo v petek, 21. junija ob 23. uri v Gala hali vse v znamenju festivala ‘Keep in Mind’, ki  bo doživel enega od letošnjih vrhuncev. Ljubitelje techno, electro in bass žanrov bodo zabavali nemški ‘Zenker Brothers’, Dojaja, Nitz, Tproach, 198319831983 in VJ rastrLAB.

V soboto (22. junija) pa se ob 20.30 na Letnem vrtu inGala hali napoveduje tekmovanje ženskih DJ-ev, DJ-jk oziroma didžejk (po SSKJ) ‘Clash Of The Queens 2’. Tekmovale bodo Akira Ve, Ana Liza, Belladonna Kunt, Divača Devin, Dorijan Mavrični, Glupa Pupa Kunt, Kitka Dinamitka, LUNaaahhhh, Miss Pearllicious, Paradoxa, Pomaranča Devita in Prof. Pederik Kunt.

Zmagovalka bo prejela 400 evrov, enoletno hvaljenje in večno slavo. Voditeljica večera prva spremljevalka prve sezone Clash Of The Queens – Mentalika, napoveduje se tudi obisk zmagovalke prve sezone tekmovanja Karmen Daš, za after pa so najeli varne električne roke DJ-ke in producentke MSNGF.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.