Naslovnica Magazin Posveti in delavnice Komisije EU o umetni inteligenci v financah

Posveti in delavnice Komisije EU o umetni inteligenci v financah

Avtor: Spletno Uredništvo
Komisija EU je pravkar pričela s posebnimi posvetovanji in delavnicami, da bi pridobila strokovna mnenja o najrazličnejših vidikih uporabi umetne inteligence  v financah. Posvetili se bodo uporabi umetne inteligence, koristi, ki naj bi jih prinesla, oviram in tveganjem s tega področja ter nazadnje tudi potrebam potencialnih uporabnikov.
Posveti in delavnice Komisije EU o umetni inteligenci v financah

Kaj bo umetna inteligenca pomenila za menjalniške tečaje, borze, trge vrednostnih papirjev… (foto: pxhere.com)

Evropska komisija se je lotila preverjanja, kaj si vse zainteresirane strani mislijo o uporabi umetne inteligence (UI) v financah. Posvetovanje in delavnice bodo Komisiji EU omogočili, da pripravi smernice finančnemu sektorju za izvajanje Zakona o umetni inteligenci – pravnega okvira EU za umetno inteligenco. Vse so povabili, da se glede posvetov odzovejo do 13. septembra, posebej pa so zaželena mnenja podjetij, ki razvijajo sisteme umetne inteligence.

“Zakon o umetni inteligenci EU in obstoječa pravila finančnega sektorja zagotavljajo trdno podlago za omogočanje tehnoloških inovacij ob razumevanju in obvladovanju tveganj. Ključnega pomena je, da Komisija in drugi ustrezni organi tesno sodelujejo – in tudi z udeleženci na trgu – za izvajanje teh pravil na razumen, odgovoren in skladen način,” je dejala Komisarka za finančne storitve, finančno stabilnost in unijo kapitalskih trgov Mairead McGuinness.

Serija strokovnih delavnic, ki jih bodo na Komisiji EU pripravili skupaj z evropskimi nadzornimi organi in z nadzorniki iz držav članic EU, bo dala zainteresiranim stranem priložnost za predstavitev projektov in izmenjavo informacij o aktualnem dogajanju. UI v financah je namreč zelo občutljivo področje, ki se tudi hitro spreminja. Prijave na  delavnice, ki bodo potekale jeseni, pa bodo zbirali vse do 26. julija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.