Naslovnica Trendi Program Ars Radia Slovenija s tradicionalnim natečajem

Program Ars Radia Slovenija s tradicionalnim natečajem

Avtor: Spletno Uredništvo
Tretji program Radia Slovenija – program Ars je pravkar razpisal vsakoletni natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Letos tečaj praznuje jubilejno 30. izvedbo, zmagovalec pa bo nagrajen z Arsovo lastovko.
Z oddajo kratkih zgodb bo potrebno malce pohiteti (foto: Jani Ugrin/RTV SLO)

Tretji program Radia Slovenija – program Ars je tudi letos razpisal svoj natečaj za najboljšo kratko radijsko zgodbo. Natečaj, ki prav letos praznuje okrogel 30. jubilej, bo zaradi pandemije koronavirusa Covid 19 podobno kot lani tudi letos potekal izključno v elektronski obliki. Besedila, ki so lahko dolžine do 6300 znakov (s presledki) bodo sprejemali le do prihodnjega torka, 8. junija 2021.

»Predvidena je nagrada Arsova lastovka v vrednosti 1000 evrov. Poleg te pa bo Radio Slovenija nekaj izbranih del, ki bodo izpolnila kriterije in pričakovanja komisije, tudi odkupil. Dobitnik nagrade in avtorji drugih izbranih zgodb bodo po razglasitvi rezultatov svoje avtorstvo dokazali s kopijo nagrajenega dela,« so še zapisali v sporočilu za javnost Radiotelevizije Slovenija.

Posebna strokovna komisija bo svoje odločitve razglasila že 27. julija 2021 in sicer v oddaji Svet kulture, na Teletekstu RTV SLO in tudi na spletnem portalu RTV Slovenija. Zmagovalca in avtorje drugih izbranih zgodb pa bodo predvidoma nagradili šele 15. septembra na slavnostni prireditvi.

Najboljša letošnja kratka dela bodo nato v zadnjih mesecih predvajali v oddaji Literarni nokturno na prvem in tretjem programu Radia Slovenija. Lani je na primer na natečaju zmagal Jurij Černič, njegova zmagovalna kratka zgodba pa nosi naslov ‘Vlak ob 6.15’.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.