Naslovnica Gospodarstvo Dnevi slovenskega lesarstva že trkajo na vrata

Dnevi slovenskega lesarstva že trkajo na vrata

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihodnji teden bodo potekali letošnji Dnevi slovenskega lesarstva. Med vrsto dogodkov s področja lesno-predelovalne panoge bosta izstopala dva – Cankarjev dom bo gostil razstavo Čar lesa 2021, podeljena pa bodo tudi nacionalna priznanja za Lesarski presežek leta 2021.
Dnevi slovenskega lesarstva že trkajo na vrata

Primer originalne uporabe lesa na več načinov (foto: Rok Tržan/Spirit Slovenia)

Med 7. in 16. junijem bodo na vrsti Dnevi slovenskega lesarstva, ki jih skupaj pripravljata Javna agencija SPIRIT Slovenija ter Direktorat za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Cilji Dnevov slovenskega lesarstva so promocija uporabe lesa pri gradnji in opremljanju objektov, predstavitev slovenske lesno predelovalne panoge ter promocija lesa z vidika ekologije in klimatskih sprememb.

»Dnevi slovenskega lesarstva so združeni z uveljavljeno in tradicionalno razstavo Čar lesa 2021, ki letos v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma svoja vrata odpira že trinajstič. Potujočo razstavo krasi slogan »Uporabimo slovenski les«, saj so vsi razstavljeni izdelki narejeni iz slovenskega lesa. Zainteresirani javnosti bo na ogled med 7. in 11. junijem 2021 v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani,« napovedujejo organizatorji.

Osrednji dogodek bo na vrsti v sredo, 9. junija 2021 in sicer bo to 2. Dan slovenskega lesarstva. Na različnih lokacijah v Cankarjevem domu bodo predstavljeni aktualni trendi lesne industrije in gospodarske panoge izdelovanja pohištva v EU, pri čemer bo govora tudi o evropskem zelenem dogovoru ter načrtu za okrevanje in odpornost. Prvič bodo podeljene tudi nacionalne nagrade in priznanja za Lesarski presežek leta 2021.

Za zaključek celotnega letošnjega dogajanja bo teden kasneje, natančneje v sredo, 16. junija, v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, na sporedu še 9. Razvojni dan gozdno-lesnega sektorja. Tudi tam bodo prikazani aktualni razvojni projekti in dejavnosti v gozdno lesnem sektorju , a s poudarkom na lokalne slovenske primere.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.