Naslovnica Trendi Privlačen božični filmski program TV Slovenija

Privlačen božični filmski program TV Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo

Televizija Slovenija je že od nekdaj za praznike znala iz arhiva izvrtati marsikateri zelo zanimiv in kakovosten ‘neholivudski’ film, ne glede na žanr. Tudi tokrat so se potrudili v tej smeri in sicer se že za dneve okrog božiča obeta pestra filmska izbira.

Privlačen božični filmski program TV SlovenijaPoleg filmov, kot je ‘Božič in blisk’, se na TV SLO obeta še vrsta zabavnih serij in okumentarcev (foto: SOJ RTV SLO)

 

Že v predprazničnem božičnem času se na TV Slovenija ponovno obeta pester nabor odličnih filmov, podobno pa velja tudi božični dan in kasneje tudi za novoletni del praznovanj. S Službe za komuniciranje RTV Slovenija so pravkar sporočili vse zanimivosti, ki gledalce čakajo od prihodnje srede dalje. Na drugi program (TV SLO 2) bo 23. decembra ob 20. uri na sporedu biografski televizijski film o enem najbolj znanih skladateljev vseh časov – Ludwigu van Beethovnu.

Gre za svež, letos posnet nemški film o Beethovnu, z naslovom ‘Louis van Beethoven’. Tako na primer izvemo, da so Ludwiga bližnji pravzaprav klicali Louis. O Beethovnu so že v otroških letih govorili kot o glasbenem geniju, ki pa je bil zelo samosvoj. Osebno je spoznal drugega genija – Mozarta in na Dunaju postal študent slavnega Haydna, njegovo življenjsko pot so zaznamovale tudi družinske tragedije, neuslišana ljubezen in odmevi francoske revolucije – vse to film o vrhunskem skladatelju naredi še bolj privlačnega.

Dan kasneje, v četrtek, 24. decembra bo ob 21. uri na TV SLO 1 na vrsti kanadski film ‘Božič z bliskom’. Filmska zgodba je posneta po priljubljeni knjigi pisatelja Grega Kincaida z istim naslovom in govori o tem, kako je najstnik George po smrti očeta začasno ostal tudi brez matere, vseeno pa s starimi straši skrbi za kmetijo. »Potem pa George prevzame še skrb za Tuckerja, sosedovega psa, ker je moral sosed v zapor zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Bliža se božič, ki pa za Georgea ne bo brezskrben kakor prej,« razkriva napovednik.

Na božični petek se zvečer obetata še dve filma zapored. Prva bo ob 20. uri na TV SLO 1 na vrsti zelo znana slovenska zgodba o prijateljstvu med dečkom in psom – film ‘Sreča na vrvici’. Mladinski film iz leta 1977 je bil pred kratkim na novo restavriran, sicer pa so glavni liki deček Matic, črn novofundlandec Jakob in Milena, deklica njegovih let. Matic se med snemanjem filma močno naveže na psa, zato mu ga ob koncu podarijo, potem pa nastane problem, kam s psom.

Zadnji božični film bo na prvem programu sledil takoj po koncu Sreče na vrvici. Ob 22.15 bo na vrsti grenko-sladka komedija z naslovom ‘Kolja’. Film je v 90. letih osvojila srca filmskega občinstva po svetu in dobila celo Oskarja za najboljši tujejezični film. Zgodba govori o materi iz Sovjetske zveze, ki med migriranjem na Zahod pusti svojega otroka pri navideznemu možu – češkemu glasbeniku Janu. Slednji se hoče najpre otroka znebiti, a se kmalu naveže nanj…

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.