Naslovnica Trendi Pripravite robčke za Leto življenja

Pripravite robčke za Leto življenja

Avtor: Spletno Uredništvo

Spletna kinoteka VOYO bo v ponedeljek svojim naročnikom premierno ponudila na ogled uspešnico slovenskega režiserja Mitje Okorna ‘Leto življenja’ (Life in a Year), ki je pred kratkim doživela svetovno premiero. Gre za veliko ljubezensko zgodbo, pri kateri bodo morali biti robčki za brisanje solz na dosegu rok.

Pripravite robčke za Leto življenjaLe prava ljubezen lahko nekomu omogoči preživeti celotno žvljenje v enem letu (foto: PR Pro Plus)

 

Spletni televizijski arhiv VOYO že od začetka svojega delovanja namenja veliko prostora slovenskim produkcijam, tokrat pa je napravil še ogromen korak dlje. V ponedeljek (14. decembra) bo namreč svojim naročnikom ekskluzivno ponudil na ogled film ‘Leto življenja’ (‘Life in a Year’), ki je pred kratkim doživela svetovno premiero, gre pa za prvi holivudski hit slovenskega režiserja Mitje Okorna. Film je žalostna zgodba o pravi ljubezni.

»Čeprav prihajata iz različnih svetov – Isabelle (Cara Delevingne ) živi v revnem predelu mesta, Daryn (Jaden Smith) pa je bodoči študent Harvarda iz premožne družine – se globoko zaljubita. Kmalu udari tragedija – Isabelle razkrije, da boleha za rakom in da ji zdravniki napovedujejo samo še leto dni življenja. Daryn sklene, da ji bo v tem letu dni pomagal doživeti ‘celo življenje’ – v 12 mesecih bosta skupaj doživela ključne mejnike izpolnjenega življenja,« razkriva napovednik filma, ki obeta poplavo solz.

Koproducent filma je bil Jadenov oče, slavni Will Smith, tudi on pa se je že med branjem scenarija zjokal. Kar 90% ljudi, ki so potem videli film, je v svojih komentarjih na Twitterju, TikToku in ostalih družbenih omrežjih priznalo, da še ob nobenem filmu niso tako jokali. Okorn to pripisuje trudu in čustvom, ki jih je vložil v snemanje, pojasnil pa je tudi, da so sorodni holivudski filmi običajno narejeni zelo mehanično, pretenciozno in neosebno. On pa filme ustvarja na drugačen način.

»Na glavnem testnem predvajanju si je film ogledalo 300 ljudi in dobili smo oceno 93 od 100, česar že dolgo ni dosegel noben film. To je res neverjetno. Zame je poleg dobre ocene predvsem pomembno, da se film dotakne tistih, ki si ga bodo ogledali. Prijatelji, ki sem jim v tem vmesnem času predvajal film, so se smejali, jokali in uživali, kar je zame najpomembneje,« je še pojasnil režiser filma Mitja Okorn.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.