Naslovnica Šport Z gledalci na tribunah bi bilo mladim slovenskim nogometnim upom precej lažje

Z gledalci na tribunah bi bilo mladim slovenskim nogometnim upom precej lažje

Avtor: Spletno Uredništvo

Selektor slovenske nogometne reprezentance do 21 let Milenko Ačimović je komentiral razplet žreba tekmovalnih skupin mladinskega evropskega prvenstva, ki ga bo prihodnje leto gostila Slovenija. Žreb slovenskim mladim nogometašem ni bil naklonjen, saj so pristali v zelo težki skupini.

Z gledalci na tribunah bi bilo mladim slovenskim nogometnim upom precej lažjeVsi si želimo, da bi že prihodnjo pomlad lahko spet videli polne tribune slovenskih nogometnih navdušencev (foto: FB NZS)

 

Naslednje evropsko mladinsko nogometno prvenstvo (U-21), na katerem bo prvič sodelovalo 16 reprezentanc, bo zaradi posledic pandemije novega koronavirusa potekalo malce drugače kot prvotno predvideno – v dveh delih. Uvodni, skupinski del evropskega prvenstva, ki ga bosta supaj gostili Slovenija in Madžarska, bo na vrsti med 24. in 31. marcem 2021, zaključni boji pa nato šele med 31. majem in 6. junijem 2021.

Žreb slovenskim upom zagotovo ni bil naklonjen, saj so za nasprotnike v skupini dobili aktualne evropske mladinske prvake Špance, Italijane in Čehe. “Zagotovo smo dobili ene najmočnejših ekip, kar zadeva Španijo, Italijo, pa Čehe tudi dobro poznam. V Slovenijo prihajajo zvezde evropskega nogometa. Smo pa v zadnjem času igrali dve tekmi z udeležencema EP, tako da približno vemo, kaj nas čaka.

Imamo še nekaj časa, da se pripravimo. Upam tudi, da se gledalci vrnejo na stadione, saj bi bilo z navijači lažje,” je žreb pokomentiral novopečeni selektor slovenske mladinske reprezentance Milenko Ačimović. Z Nogometne zveze Slovenije (NZS) so spomnili še, da bo 16 reprezentanc bo v skupinskem delu razdeljenih v 4 skupine, iz vsake pa se bosta nato po dve najboljši prebili v četrtfinale.

Slovenija pa bo gostila tudi otvoritveno tekmo in veliki finale MEP U-21. Uvodni dvoboj bo 24. marca v Mariboru, finalni dvoboj pa 6. junija v ljubljanskih Stožicah. Prvenstvo bodo sicer gostili še na stadionih v Kopru in Celju na slovenski strani, ter v Budimpešti, Györju, Szekesfehervarju in Sombotelu na madžarski strani.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.