Naslovnica Šport Primorci so izbrali ‘svoje’ najboljše športnike

Primorci so izbrali ‘svoje’ najboljše športnike

Avtor: Spletno Uredništvo

Radio Koper, TV Koper, Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo-Julijsko krajino – slovenski sporedi, Primorski dnevnik, Zveza slovenskih športnih društev v Italiji in spletni portal slosport.org so že 34. leto zapored pripravili izbor najboljših primorskih športnikov. Tradicionalno prireditev Naš športnik je letos gostil Kulturni dom v Hrpeljah. V ženski konkurenci sta slavili kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, pri moških je naslov pripadel košarkarju Alekseju Nikoliću, za najboljšo primorsko ekipo pa je bilo izbrano Nogometno društvo ND Gorica.

spela anja 3

Če bo šlo vse po načrtih, bosta Špela Ponomarneko in Anja Osterman na Olimpijskih igrah v Tokiu 2020 med največjimi slovenskimi aduti za medalje (foto: youtube.com)

 

Najboljše športnike so kot vsako leto izbrali športni novinarji primorskih medijskih hiš. Tokrat je nagrajevanje v živo vodil Iztok Novak Easy (Radio Koper), za glasbo pa je poskrbel Lean Kozlar Luigi, so sporočili z RTV Slovenija. Nagrajencem so priznanja podeljevale hrpeljsko-kozinske rokometne legende – igralec Jani Likavec, trener Vojko Lazar ter mednarodna sodnika Peter Ljubič in Nenad Krstić.

V ženski konkurenci sta slavili kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman. Pod vodstvom Stjepana Janića sta osvojili medalje tako na evropskem kot tudi na svetovnem prvenstvu, ob tem je Špela tudi zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala. Kajakašici na mirnih vodah sta v dvojcu osvojili srebro na evropskem in bron na svetovnem prvenstvu, Špela pa je v posamičnih preizkušnjah na 200-metrski razdalji osvojila dva brona. Druga med dekleti je bila jadralska dvojica razreda 470 v sestavi Tina Mrak-Veronika Macarol, ki se ponaša z bronom na svetovnem prvenstvu. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra se je uvrstila teniška igralka Andreja Klepač, ki je s partnerko Mario Jose Martinez Sanchez v konkurenci dvojic igrala na mastersu v Singapurju.

Najboljši primorski športnik je postal evropski košarkarski prvak Aleksej Nikolić. Primorsko košarko so pri zmagoslavju Slovenije zastopali trije fantje – Matic Rebec, Vlatko Čančar in Aleksej Nikolić, ki je imel med tremi Primorci v ekipi evropskih košarkarskih prvakov najvidnejšo vlogo, še posebej v odločilnih minutah velikega finala s Srbijo. Drugo mesto je osvojil rokometaš Borut Mačkovšek, ki je s Slovenijo prišel do brona na svetovnem prvenstvu. Tretjo stopničko na izboru si je prislužil naš najboljši namiznoteniški igralec Bojan Tokić, ki je blestel pri tretjem mestu Slovenije na evropskem prvenstvu.

Ekipno lovoriko si je prislužil nogometni klub ND Gorica, ki je sezono končal na drugem mestu državnega prvenstva, v Evropi je preskočil armenski Širak, v tej sezoni pa je v igri za pokalno lovoriko. Za Novogoričani so se uvrstili rokometaši RD Koper 2013, ki so prišli v osmino finala pokala EHF, zadnje prvenstvo so končali na četrtem mestu. Tretjo stopničko so si razdelili namiznoteniške igralke izolskega Arrigonija in odbojkarji Sloge Tabor Televite iz Repna. Izolanke so slavile v državnem prvenstvu, zamejski odbojkarji pa se dobro držijo med italijanskimi tretjeligaši. Na prireditvi je bila podeljena tudi nagrada za fair-play. Urša Trobec in Stojan Rodica sta si jo prislužila za pomoč mlajšemu tekaču na teku na Kokoš, nagrado pa jima je izročil olimpijec Miro Cerar. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.