Naslovnica Trendi Prijatelja za vedno je nekoliko drugačen film

Prijatelja za vedno je nekoliko drugačen film

Avtor: Spletno Uredništvo

Leta 2012 je Slovenijo in svet navdušil francoski film Prijatelja (The Intouchables), resnična zgodba o nenavadnem in srčnem prijateljstvu med ostarelim tetraplegikom in njegovim pomočnikom. Pojutrišnjem (v četrtek, 10. januarja) slovenska velika platna prihaja ameriška različica omenjene zgodbe – PRIJATELJA ZA VEDNO, ki bo definitivno ogrela srca vseh v dvoranah, jih ganila do solz in s svojimi izvirnimi dialogi tudi nasmejala.

prije 2Iz naključnega srečanja se splete prijateljstvo, ki za vedno spremeni življenja (foto: Blitz Slovenija).

 

Vrhunski igralski par Nicole Kidman in Bryan Cranston tokrat ob bok vzameta komika Kevina Harta, kar je prepričljiv recept za uspešno, smešno in ganljivo adaptacijo zgodbe, ki bo navdušila tudi največje skeptike. Kritiki in gledalci po svetu so namreč presenečeni, kako odlično in samostojno je ameriška priredba francoskega filma ‘Prijatelji’ izpadla.   

Nova, navdiha polna komedija ‘Prijatelja za vedno’ pripoveduje o dveh možakarjih iz različnih svetov – Dell Scott je nekdanji kaznjenec iz težavne četrti v newyorškem Bronxu, ki se trudi, da temačno preteklost pusti za seboj, Phillip Lacasse pa paraliziran milijarder, ki se je v svojem razkošnem stanovanju na vrhu nebotičnika na aveniji Park pogreznil v depresijo. 

Dell si na vse kriplje skuša najti službo, da zadovolji zahtevam pogojne prostosti in pri tem poskrbi za svojo ženo in sinka. Nasmehne se mu sreča, ko pride v stavbo na aveniji Park na pogovor za položaj hišnika, pristane pa v Phillipovem stanovanju na pogovoru za položaj visoko kvalificiranega negovalca. Phillipu sta všeč njegova zagnanost in drznost in mu ponudi odlično plačano službo, čeprav ne manjka precej boljših kandidatov. 

Proti tej izbiri se odločno postavi šefica milijarderjevega osebja Yvonne, ki jo igra oskarjeva nagrajenka Nicole Kidman, medtem ko sta v čevlje naslovnih likov stopila komik Kevin Hart kot Dell in za oskarja nominirani večkratni dobitnik emmyja Bryan Cranston. Hart že več kot desetletje zabava ljudi s svojimi stand-up turnejami in s komedijami, med katerimi sta Svaka pod krinko in Obveščevalna.

V filmu Prijatelja za vedno pa se Hart prvič preizkuša tudi v dramatični vlogi z upodobitvijo, ki bo občinstvo spravila tako v hihitanje kot v solze. “Želel sem si nekaj bolj zahtevnega in svojim oboževalcem ponuditi drugačen pogled na svet Kevin Harta, da vidijo, kaj vse so – po mojem mnenju – moji talenti. Rekel sem si, da če imam priložnost posneti nekaj s sijajnimi igralci in igralkami, ki znajo iz mene iztisniti te talente, potem bom to tudi storil,” je dejal igralec. 

In medtem ko je bil Hart več kot pripravljen dokazati, da je sposoben prevzeti vlogo, ki ne zahteva zgolj njegovega značilnega komičnega čuta, temveč tudi rahločutnost za čustvene in dramatične prizore, režiser filma Neil Burger (Iluzionist, Odklenjen in Razcepljeni) ni bil ravno preveč prepričan. Spominja se skeptičnega pogovora s producenti filma, ko so prvič omenili komikovo ime.

Režiser in igralec sta se nato srečala in predebatirala kompleksnost vloge. Komik je spregovoril o svojem težkem odraščanju in z zagotovil, da se lahko z Dellom poistoveti. »Pred mano se je prelevil v lik in me tako prepričal,« je priznal Burger. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.