Naslovnica Slovenija Prihajajo zimske počitnice in tudi pust, Maribor pa vabi

Prihajajo zimske počitnice in tudi pust, Maribor pa vabi

Avtor: Spletno Uredništvo
Zimske počitnice za šolarje so že pred vrati, prav tako pa se bliža tudi letošnji pust, zato v zadnjih dneh marsikje po državi vabijo k obisku in k aktivnemu preživljanju prostih dni.
Prihajajo zimske počitnice in tudi pust, Maribor pa vabi

Lep pogled z druge strani Drave na mariborski Lent (foto: FB Visit Maribor/TIC Maribor)

Letos bo prva skupina šolarjev odšla na počitnice že prihodnji teden – med 21. in 25. februarjem. Prvi se bodo tokrat odpočili učenci z območij Gorenjske, Goriške, Notranjsko-Kraške, Obalno-Kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske statistične regije, poleg njih pa bodo počitnikovali tudi šolarji z šestih občin jugovzhodne Slovenije – Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel.

Nato bodo med 28. februarjem in 4. marcem sledili še učenci iz preostalih občin jugovzhodne Slovenije pa tudi vsi njihovi vrstniki iz Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske statistične regije. Med časom počitnic bo letos na vrsti tudi pust, ki bo ob sproščanju omejevalnih ukrepov skoraj zagotovo minil precej bolj intenzivno kot lanski. Pustna sobota bo sicer napočila 26. februarja, pustni torek pa ji bo sledil 1. marca.

Čeprav Maribor v preteklosti ni sodil med najbolj turistične občine v državi, se to spreminja in prav v Mariboru so se letos lotili obsežnejše počitniške promocije. »Pred nami je čas doživetij na snegu, družinskih dogodivščin, pa tudi pustnih norčij! Pošiljamo vam nekaj namigov za zimski oddih v dogajanja polnem Mariboru in na njegovem le streljaj oddaljenem mestnem smučišču – Mariborskem Pohorju,« so sporočili z Zavoda za turizem Maribor.

Obiskovalcem prestolnice Štajerske bodo na voljo številne pustne prireditve v Mariboru, pokrito drsališče Gallus pri Mestnem parku (tudi s posebno kulinarično ponudbo), preživljanje počitnic v Umetnostni galeriji Maribor, vodeni in posebej prilagojeni ogledi mesta ob Dravi, izlet na Meranovo s kolesom in za ta del Slovenije kar neizbežno razstavo – ‘Vino naše vsakdanje’, ki pa vključuje tudi pregled slavnostnih menijev skozi čas.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.