Naslovnica Slovenija Prihaja zelo raztegnjeni jesenski Teden restavracij

Prihaja zelo raztegnjeni jesenski Teden restavracij

Avtor: Spletno Uredništvo

Bliža se jesenska izvedba ‘Tedna restavracij’ na katerem bo sodelovalo sodeluje več kot 90 restavraciji in gostiln. Sicer bo šlo za precej podaljšan teden, saj bo dogajanje trajalo od petka 8. oktobra pa vse do nedelje 17. oktobra. Tudi tokrat se bo akcije udeležil novogoriški Hit, ki ima dolgoletno tradicijo vrhunske kulinarike z mednarodnim pridihom.

Ekipa Hitove restavracije Calypso s prestižnim Michelinovim priznanjem (foto: PR Hit)

Letošnja jesenska izvedba ‘Tedna restavracij’ bo minila ob udeležbi več kot 90 slovenskih restavraciji in gostiln iz višjega kakovostnega razreda. Teden restavracij bo raztegnjen kar na dva vikenda in sicer bo trajal od petka 8. oktobra pa vse do nedelje 17. oktobra. Tudi letos se bo akcije udeležil novogoriški Hit, ki ima dolgoletno tradicijo vrhunske kulinarike z mednarodnim pridihom.

»Akciji se že tradicionalno pridružuje Perlina restavracija Calypso, ki je v samem vrhu hotelskih à la carte restavracij v Sloveniji, drugič pa Tednu restavracij vrata odpira novogoriški hotel Park, in sicer z à la carte restavracijo Tiffany. Vrhunskost, poleg številnih zadovoljnih gostov, potrjuje tudi ‘The Plate Michelin’ za leti 2020 in 2021 ter izjemne ocene v mednarodnem kulinaričnem vodniku ‘Gault & Millau’,« so spomnili s Hita.

Na obeh lokacijah bodo gostom med akcijo ponudili nove kulinarične kreacije iz pridelkov lokalnih dobaviteljev, po sezonskem navdihu. Sicer so se organizatorji največje slovenske kulinarične akcije iz družbe ‘Vivi’, za jesensko izvedbo Tedna restavracij odločili, da bi pomagali prizadevanjem gostincev za preživetje v teh izredno zahtevnih razmerah za slovenski turizem.

Pandemija koronavirusa in z njo povezani preventivni ukrepi so mariskaterega gostinca spravili na prag preživetja. Tudi dejstvo, da je Slovenija letos nosilka naziva ‘Evropska gastronomska regija’, slovenskemu gostinstvu in turizmu ni pomagalo v tolikšni meri, kot bi pripomoglo v normalnih (‘nekoronskih’) časih. Tako je bil in tudi bo še nekaj časa poseben poudarek namenjen domačim gostom.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.