Naslovnica Trendi Naše nasilje in vaše nasilje v Vilni ter Gejm na Reki

Naše nasilje in vaše nasilje v Vilni ter Gejm na Reki

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko mladinsko gledališče se oktobra dvakrat vrača na mednarodno sceno. Po uspešni premieri avtorskega projekta ‘Vročina’ v avstrijskem Gradcu bosta oktobra sledili gostovanji predstave ‘Naše nasilje in vaše nasilje’ v litovski Vilni ter predstave ‘Gejm’ na hrvaški Reki.
Prizor s predstave Naše nasilje in vaše nasilje (FB SMG/Wiener Festwochen © Alexi Pelekanos)

 

S Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) so najprej spomnili na uspešno premiero predstave ‘Vročina’ v avstrijskem Gradcu. Premiera je v režiji Žige Divjaka potekala na festivalu ‘Steirischer herbst’ (Štajerska jesen) 24. septembra, z njo pa so se začela jesenska gostovanja SMG na odrih po drugih državah k Evrope. V oktobru bosta sledili uprizoritvi predstave ‘Naše nasilje in vaše nasilje’ v litovski Vilni ter predstave ‘Gejm’ na hrvaški Reki.

»S predstavo ‘Naše nasilje in vaše nasilje’ v režiji Oliverja Frljića bo SMG v ponedeljek, 4., in torek, 5. oktobra, gostovalo v Vilni na uglednem festivalu Sirenos, ki ga organizira Litovsko narodno gledališče. Predstava, ki se ukvarja z migrantsko krizo, nasiljem Evrope nad preostankom sveta ter odnosi med Zahodom in državami globalnega Juga, je sprožila ostre javne polemike, napade in proteste,« sporočajo s SMG.

Gledališka igra ‘Gejm’, sveža dobitnico velike nagrade za najboljšo uprizoritev in vrste drugih nagrad na letošnjem Borštnikovem srečanju, pa 17. oktobra odhaja v sosednjo Hrvaško, natančneje na Reko. Gejm, katere režiser je Žiga Divjak, bo na svojem drugem obisku Hrvaške po prestolnici Zagrebu tokrat gostoval na festivalu Zoom in sicer v reškem Hrvaškem narodnem gledališču Ivana pl. Zajca.

Poleg tega pa so na SMG pravkar dobili tudi priznanje iz tujine in sicer kar dvojno. Strokovna žirija 1. mednarodnega spletnega festivala gledaliških predstav ‘Sturm und Drang’, ki je potekal septembra letos, je namreč predstavi ‘Odilo. Zatemnitev. Oratorij.’ v režiji Dragana Živadinova’ (koprodukcija s Kinom Šiška) podelila nagradi za najboljšo uprizoritev in tudi za najboljšo režijo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.