Naslovnica Kronika Prihaja Martinovanje in z njim akcija Slovenija piha 0,0

Prihaja Martinovanje in z njim akcija Slovenija piha 0,0

Avtor: Spletno Uredništvo
Ker se s prihodom meseca novembra bliža tudi med mnogimi Slovenci najbolj priljubljen praznik – Martinovanje, se bo že nasednji teden pričela tudi klasična varnostno-preventivna policijska akcija ‘Slovenija piha 0,0’.
Prihaja Martinovanje in z njim akcija Slovenija piha 0,0

Takšen brezmadežen rezultat testiranja prinaša vstopnice za koncert (foto: policija.si)

Od ponedeljka, 6. novembra, pa vse do nedelje,12. novembra, bodo policisti po vsej Sloveniji izvajali akcijo poostrenega nadzora nad psihofizičnim stanjem voznikov. Ta varnostno-preventivna akcija se imenuje ‘Slovenija piha 0,0’, na sporedu bo že osmič, v njej pa poleg Policije sodeluje tudi Ministrstvo za zdravje (MZ). Cilje akcije je preprost – manj popitega alkohola in manj opitih voznikov na slovenskih cestah.

»V času akcije, torej med 6. in 12. novembrom 2023, bodo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov, preverjali vsebnost alkohola v izdihanem zraku. Kršitelje seveda čaka kazen v skladu s predpisi, vozniki, ki bodo ‘napihali’ 0,0 promila, pa bodo prejeli letak, s katerim bodo lahko pridobili vstopnice za že tradicionalni koncert Policijskega orkestra z letošnjim glasbenim gostom Hamom.

Možnosti za pridobitev vstopnic smo razširili in jih namenili tudi sledilcem na Facebook strani Slovenija piha 0,0,« so pojasnili s Policije. Ves mesec pa bodo pred svojih spletnih kanalov objavljali vsebine o pasteh in škodljivosti alkohola, podatke in mnenja strokovnjakov o pitju alkohola, zbrana bodo razmišljanja in objavljeni komentarji ter odgovori na vprašanja, akcija pa se bo zaključila s tradicionalnim koncertom.

Tokrat bo ta koncert na sporedu 6. decembra v ljubljanskem Kinu Šiška, kjer bosta skupaj nastopila Policijski orkester in znani rock pevec Hamo. Za mnoge Slovence pa je še najbolj pomemben podatek, da bo letos god Svetega Martina v soboto (11. novembra), zato jim naslednje jutro ne bo potrebno vstati in oditi v službo, ampak bodo lahko počivali po napornem praznovanju.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.