Naslovnica Šport Ženska teniška reprezentanca spet med svetovno elito

Ženska teniška reprezentanca spet med svetovno elito

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska ženska teniška reprezentanca je danes odpotovala v Sevillo, kjer jo od 7. do 12. novembra čaka nastop na zaključnem turnirju pokala Billie Jean King. Slovenke tam v skupini B čakajo nasprotnice iz Avstralije in Kazahstana, ne glede na kočni razplet pa je ekipa že dosegla enega največjih uspehov slovenskega ženskega tenisa na reprezentančnem nivoju.
Ženska teniška reprezentanca spet med svetovno elito

Slovenska peterica za Sevillo (foto: FB Tenis Slovenija)

Slovenska ženska reprezentanca v tenisu se je že pred dnevi zbrala v Medvodah in pričela s treningi za nastop na zaključnem turnirju pokala Billie Jean King (BJK). Slovenski selektor Andrej Kraševec je tokrat v reprezentanco vpoklical Tamaro Zidanšek (98. na svetovni lestvici WTA), Kajo Juvan (102. WTA), Veroniko Erjavec (199. WTA), Nino Potočnik (529. WTA) in Elo Nalo Milič (1035. WTA).

Včeraj so dekleta in člani vodstva reprezentance v prostorih glavnega sponzorja Teniške zveze Slovenije na tiskovni konferenci predstavili svoja pričakovanja pred potjo na jug Španije. Tam bo Slovenija v skupini B odigrala dva obračuna. Najprej se bodo v torek (7. novembra) Slovenke srečale z Avstralkami, v petek (10. novembra) bo sledil še dvoboj z reprezentanco Kazahstana, v polfinale Pokala BJK pa se uvrstijo le zmagovalke skupine.

“V zadnjih dveh letih smo res igrali izjemno, imeli smo tudi nekaj sreče, a smo si jo skrojili sami. Tako da lahko rečemo, da smo povsem zasluženo del teniške elite. To je nagrada za slovenski tenis. Ne gremo tja z belo zastavo. Priprave potekajo uspešno. V Sevilli imamo v soboto že trening, tako da bo dovolj časa za pripravo na razmere. Sem optimist,” je na včerajšnji tiskovni konferenci povedal selektor Kraševec.

Na zaključnem turnirju pokala BJK bo sicer skupno nastopilo 12 reprezentanc, tako da se je Slovenija po 20 letih letos spet prebila v svetovno elito ženskega tenisa. Vsaka nova zmaga na španskih tleh pa bo le še dvignila slovenski rating na svetovni lestvici, kar med drugim prinaša lažje nasprotnice na tekmovanjih v bližnji prihodnosti.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.