Naslovnica Slovenija Pričenja se poletna planinska sezona

Pričenja se poletna planinska sezona

Avtor: Spletno Uredništvo
Planinska zveza Slovenije bo tudi letos ob pričetku poletne planinske sezone pripravila posebno tiskovno konferenco. Potekala bo v torek dopoldan in sicer v Domu v Kamniški Bistrici, na njej pa bodo predstavili novosti glede obratovanja koč, spregovorili o preprečevanju širjenja koronavirusa ter se posvetili vsem običajnim varnostnim ukrepom, ki jih moramo upoštevati ob obisku gora.
Tudi letos lahko v slovenskih gorah pričakujemo veliko obiskovalcev (foto: FB PZS)

Planinska zveza Slovenije (PZS) tudi za začetek letošnje poletne planinske sezone pripravlja posebno tiskovno konferenco, ki bo na vrsti v torek, ob 11. uri v planinskem Domu v Kamniški Bistrici. Na njej bosta Dušan Prašnikar (strokovni sodelavec PZS) in Ana Cergolj Kebler (vodja akcije Očistimo naše gore v Zavarovalnici Triglav) spregovorila o novostih pri obratovanju planinskih kočah, o razpisu za koče in o sistemih rezervacij za koče.

Posebej bo govora o večji požarni varnosti koč s protipožarnimi ampulami, saj sta prav na kamniškem koncu v zadnjih časih skorja v celoti pogoreli že dve planinski koči. Martin Šolar (podpredsednik PZS) in Damjan Omerzu (generalni sekretar PZS) bosta predstavila zadnje proti-koronske ukrepe pri izvajanju planinske dejavnosti in preostale aktualne novosti s področja planinstva.

»Posvetili se bomo varnejšemu obiskovanju gora, primerni pripravi na turo, izvajanju planinske dejavnosti in obratovanju planinskih  koč v času poletne sezone. Pred uradnim začetkom konference vas bomo s pomočjo gorskih koles naučili osnov turnega kolesarstva in vas popeljali po urejeni turnokolesarski poti v osrčju doline Kamniške Bistrice,« so še sporočili s Planinske zveze Slovenije.

Za klasični del predstavitve o varnosti v gorah bo poskrbel Matjaž Šerkezi (strokovni sodelavec PZS in inštruktor gorskega reševanja), ki se bo dotaknil osnov varne hoje in preventive, pravil obnašanja v gorah ter ostalih nasvetov, kot je preverjanje vremenskih razmer v hribovju. Za novinarje pa bodo že ob 9. zjutraj pri spodnji postaji nihalke na Veliko planino pripravili še izlet oz. predstavitev turnega kolesarstva po osrčju doline Kamniške Bistrice.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.