Naslovnica Slovenija Pričel se je letošnji Festival pohodništva Dolina Soče

Pričel se je letošnji Festival pohodništva Dolina Soče

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj se je pričel Festival pohodništva Dolina Soče. Festival je na vrsti že štirinajstič, trajal bo vse do 2. oktobra, ponuja pa izjemno pester program, ki zajema pohodništvo, spoznavanje naravne in kulture dediščine, odkrivanje zgodovine ter tudi eno-kulinarično ponudbo.
Pričel se je letošnji Festival pohodništva Dolina Soče

Smaragdna Soča nudi nešteto izjemnih prelepih skritih kotičkov (foto: FB Turizem Soče)

Največji slovenski praznik pohodništva, ki ga letos Posočje gosti že v njegovi 14. izvedbi, se je pravkar pričel. Celotna prireditev se imenuje ‘Festival pohodništva Dolina Soče’, tokrat pa se bo dogajanje raztegnilo vse do nedelje, 2. oktobra. Predvidenih je več kot 25 organiziranih pohodov, štiri tematski večerni programi in ponudba posebnih menijev iz lokalnih dobrot, ki so jih poimenovali ‘Jestivalski meniji,’ v kobariških restavracijah.

»Na pohodih boste letos še posebej začutili, kako v Dolini Soče sobivajo lepote narave in dediščina soške fronte izpred stoletja. Odkrijte burno zgodovino na prepihu svetov od Alp do Jadrana. Dobro ohranjene kaverne, rovi in utrdbe pričajo o življenju vojakov nekoč in o pomenu miru danes. Najlepši razgledi doline Soče in spokojna narava bodo poskrbeli za ravnovesje med temno preteklostjo in svetlo prihodnostjo smaragdne doline,« sporočajo organizatorji.

Sicer v Posočju poteka ‘Pot miru od Alp do Jadrana’, ki je posvečena spominu na dogajanje v I. svetovni vojni, na kar 500 km povezuje več kot 300 ostalin in spomenikov. Združenje Turizem Doline Soče, pod katerim delujejo uradi Turistično informacijski center (TIC) Kobarid, TIC Kanal, TIC Bovec in TIC Tolmin, pa je za letošnji festival pripravilo tudi celo vrsto spremljevalnih dogodkov, kot so fotografske razstave, predavanja in ogledi filmov.

Rdeča nit 14. Festivala pohodništva bo odkrivanje lokalne kulturne dediščine ter edinstven vpogled v svetovni alpinizem in pohodništvo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.