Naslovnica Slovenija Prenovljeni lipiški Hotel Maestoso je odprl vrata

Prenovljeni lipiški Hotel Maestoso je odprl vrata

Avtor: Spletno Uredništvo
V Lipici so pravkar odprli prenovljeni ‘Hotel Maestoso 4*superior’. Ponaša se z originalnim stilom zunanjosti in notranjih ambientov, z novo restavracijo ‘a la carte’ in z novim kongresnim centrom.
Zunanjost novega Hotela Maestoso v Lipici (foto: PR Kobilarna Lipica)

V Kobilarni Lipica so v napovedanih rokih končali s popolno prenovo in pravkar ponovno odprli ‘Hotel Maestoso 4*superior’, kot se sedaj imenuje hotel. Na prvi pogled se najbolj opazna sprememba tiče zunanjega videza prenovljenega objekta, saj uporabljeni arhitekturni stil sledi modernim svetovnim trendom, hkrati pa se navezuje na značilne bele lipiškimi ograje, zelene pašnike in ostale prepoznavne elemente Krasa.

V notranjosti objekta se nahajata nova restavracija ‘a la carte’, ki so jo poimenovali ‘Gratia’ in nov kongresni center ‘Conversano‘. Predvsem pa lahko sedaj gostom ponudijo 139 povsem prenovljenih sob. Sobe so po stilu in velikosti razdelili na šest kategorij: Ecological, Foal, Sport, Comfort, Family in Suite. Posebej velja omeniti nove postelje ‘na senu’ in pa tudi drsna vrata, ki jih sicer najdemo v domovanju lipicancev.

»V Lipici sledimo definiciji trajnostnega oziroma zelenega turizma, obenem pa odprtje prenovljenega Hotela Maestoso predstavlja zaokrožitev ponudbe in utrjevanje vloge Lipice kot generatorja turizma v regiji. Novi hotel odpiramo z željo, da bi njegovi gostje doživeli vse, kar Lipica s svojimi lipicanci ponuja, obenem pa odkrivali krajino, gastronomijo in doživetja celotnega Krasa,« je dejal direktor Holdinga Kobilarna Lipica, d.o.o. Matej Oset.

Sicer je projekt prenova Hotela Maestoso predstavljala največjo naložbo zadnjega desetletja v hotelsko infrastrukturo tako za Kobilarno Lipica, kot tudi za celotno regijo Krasa. V Lipici pa so tako pestri ponudbi doživetij in aktivnosti (od stika z lipicanci do ogleda kobilarne in predstave klasične šole jahanja, tečajev jahanja ter igre golfa in disc golfa) dodali tudi spalne kapacitete na primerno visokem kakovostnem nivoju.

Restavracija Gratia bo s svojim novim originalnim interierjem gostila tudi poletne glasbene večere . Tako bo v petek (23. julija), ob 19. uri prisotne začaral žametni glas Slavka Ivančiča, zadnji julijski petek (30. julija) pa bo nastopila še Anika Horvat.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.