Naslovnica Slovenija Prenova slovenske strategije pametne specializacije se nadaljuje

Prenova slovenske strategije pametne specializacije se nadaljuje

Avtor: Spletno Uredništvo
Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je uspešno izpeljala serijo desetih spletnih delavnic, ki so jih pripravili za posodobitev Slovenske strategije pametne specializacije (S4) za programsko obdobje 2021–2027. Udeležba je bila odlična, saj so skupno našteli 900 udeležencev.
Prenova strategije pametne specializacije S4 se še ni zaključila (foto: scienceandtechnologynews.net)

S Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so ob zaključku serije delavnic pojasnili, da so v procesu podjetniškega odkrivanja med 26. marcem in 19. aprilom izpeljali delavnice po prednostnih področjih uporabe Slovenske strategije pametne specializacije (S4). Spletnega dogajanja se je udeležilo prek 900 deležnikov iz različnih podjetij, javnih in zasebnih zavodov, zbornic in združenj, državnih institucij ter drugih subjektov.

Na prvi delavnici so prikazali vse predvidene dejavnosti glede prenove S4 ter nanizali najbolj relevantne strokovne in programske podlage Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZS), Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), Ministrstva za javno upravo (MJU), Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) ter Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (Služba).

»Sledilo je 9 domenskih ali področnih spletnih delavnic, na katerih smo s Strateško razvojno-inovacijskimi partnerstvi (SRIP) predstavili namen delavnic in konkretne predloge novih fokusnih področij ter produktnih smeri vsake od domen, ki so se izrisali v predhodnih fazah podjetniškega odkrivanja. V razpravah, kot tudi v odprtem delu z diskusijo, so imeli udeleženci dogodkov možnost predstaviti svoja mnenja in predloge,« so pojasnili s Službe.

Proces prenove Slovenske strategije pametne specializacije se sicer s temi delavnicami ni zaključil, ampak se nadaljuje, zato še naprej zbirajo vse morebitne predloge, vprašanja in mnenja. Sledile bodo tudi nove aktivnosti, kjer se bodo posvetili nadaljnjemu osredotočanju vsebin, razmisleku o svežnju ukrepov, nadgradnji upravljanja ter vključevanju S4 v mednarodni prostor.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.